Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Molitva i blagoslov pred kipom Gospe Lurdske

12.02.2017. 23:00
Molitva i blagoslov pred kipom Gospe Lurdske


Svetkujući zavjetni blagdan nebeske zaštitnice Gospe Lurdske, koja se je vidjelici sv. Bernardici prvi put ukazala u Lurdu 11. veljače 1858. godine te ujedno obilježavajući Svjetski dan bolesnika, vjernici dvaju susjednih mjesta Poljica i Poljica Briga ove su subote misnim slavljima obilježili blagdan svoje zaštitnice. U prijepodnevnim satima u crkvi sv. Mihovila Arkanđela u Poljicima održana je sveta misa, a u sklopu nje i tradicionalna procesija kroz mjesto s gospinim kipom.
Poput mnogih godina do sada u poslijepodnevnim satima uslijedilo je okupljanje vjernika i hodočasnika te velikog broja djece i njihovih roditelja ispred zavjetne kapele Gospe Lurdske što su je mještani Poljica Briga u čast zaštitnici podignuli u njihovu mjestu prije nekoliko godina u neposrednoj blizini prometnice Zadar-Ražanac. Službu riječi Božje, koja je prvenstveno bila namijenjena najmlađima, predvodio je i propovijedao nedavno novoimenovani župnik župa Vrsi i Poljica don Ivica Bašić.
– Draga braćo i sestre, dragi vjernici, ni crkva ni mi svećenici ne možemo toliko napraviti po pitanju vjere da Isusa prikažemo djeci ako ta inicijativa ne dolazi iz vaših domova od vaših primjera, rekao je uz ostalo don Ivica obraćajući se okupljenima.
U duhu blagdanske tradicije velečasni je na prigodan način na kraju udijelio Božji blagoslov okupljenoj djeci.
– Gospodine, izli na ovu djecu moć svoga blagoslova i pogledaj vjeru i pobožnost crkve i roditelja njihovih. Neka oni koji su naša budućnost napreduju u kreposti i mudrosti kod Boga i ljudi. Neka dočekaju željene starosti i postignu vječno blaženstvo, kazao je don Ivica.