Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Uspjeh Valentićeve Roke i Babola

Autor: Josip Prskalo

12.03.2009. 23:00
Uspjeh Valentićeve Roke i Babola


Prvi dan nastupilo je 16 pasa i to 9 hrvatskih i sedam stranih. Najbolje ocijenjeni psi prvog dana su pas Roka s vodičem Serđom Valentićem, a drugi je bio pas Gea vodiča Benettia. U skupini otočni ptičar najbolji su bili pas Odri, vlasnika Ambrosia iz Italije, i pas Babol, Serđa Valentića


Ovih dana održano je međunarodno natjecanje pasa u organizaciji Kinološke udruge “Posedarje” iz Podgradine. Natjecanje je bilo na prostorima Kamenjarke iz Posedarja i trajalo je četiri dana. Prvi dan natjecali su se kontinentalni ptičari, a iduća tri dana otočni ptičari.
Prvi dan nastupilo je 16 pasa i to 9 hrvatskih i sedam stranih. Najbolje ocijenjeni psi prvog dana bili su pas Roka s vodičem Serđom Valentićem te pas Gea vodiča Benettia.
U skupini otočni ptičar najbolji su bili pas Odri, vlasnika Ambrosia iz Italije, i pas Babol, Serđa Valentića. U tri dana natjecanja na terenima su bila 83 psa i pokazali su zaista zavidne rezultate, a svemu tome pridonijeli su i odlični tereni na kojima je svaki pas imao susret s divljači.
Predsjednik Kinološke udruge Miljenko Žuža o natjecanju kaže da je veoma zadovoljan rezultatima koje su pokazali svi natjecatelji, a što se tiče terena, nikada nije bilo problema jer jarebica ima u izobilju na terenima LU Kamenjarka iz Posedarja.
– Moram ovim putem zahvaliti svim sudionicima natjecanja kao i cijenjenoj gospodi sucima i delegatu Kinološkog saveza Republike Hrvatske.
Na dodjeli priznanja i zatvaranju natjecanja svim nazočnim obratio se i tajnik udruge Rajko Zurak, koji je istaknuo da ovakva natjecanja treba i dalje održavati upravo tamo gdje postoje uvjeti za pse, a to su upravo tereni u općini Posedarje.
Uime sudaca Vicencije Mrđen iz Drniša zahvalio je domaćinu na gostoljubivosti, naglasivši da ovakvi tereni postoje na malo mjesta u Hrvatskoj, ali i u Europi. Svaki dan ima u izobilju toliko divljači, a to je ono što je najbitnije za ovakvo natjecanje.
– Moram reći na kraju da mi nije jasno koje su to usijane glave koje žele ugasiti ovu mladu kinološku udrugu. Ne znam komu je u interesu da naši vodiči, ali i strani vodiči zbog naših mudrovanja idu u susjednu Srbiju i tamo ocjenjuju svoje pse, kazao je Mrđen.