Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Čeljuska se liječi u Njemačkoj?

Autor: Suzana Bandić

12.03.2010. 23:00
Čeljuska se liječi u Njemačkoj?

Foto: Filip BRALA



Slaven Dmitrović, odvjetnik okrivljenog Čeljuske, dostavio je jučer sudu liječnički nalaz iz jedne Kardiološke klinike u Stutgartu iz kojeg je bilo razvidno samo kako taj dokument datira od 26. veljače ove godine


Zlatko Čeljuska (54), suprug voditeljice HTV-ova Dnevnika Tončice Čeljuska, koji je jučer trebao sjesti na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru gdje se protiv njega vodi postupak zbog kaznenog djela prijevare i krivotvorenja isprava, ponovno je izostao s rasprave opravdavši se zdravstvenim problemima.
Naime, njegov odvjetnik Slaven Dmitrović koji ga uz Čedu Prodanovića, poznatog zagrebačkog odvjetnika, zastupa pred sutkinjom Anom Zrilić u ovom postupku, dostavio je jučer liječnički nalaz iz jedne Kardiološke klinike u Stutgartu iz kojega je, s obzirom da je pisan na njemačkom jeziku, bilo razvidno samo kako taj dokument datira od 26. veljače ove godine.
Stoga je sutkinja Zrilić zatražila prevođenje dokumenta nakon čega će biti poznati detalji, odnosno je li Čeljuska, za kojim je prošle godine Županijski sud u Zagrebu raspisao međunarodnu tjeralicu zbog izbjegavanja odlaska na izdržavanje zatvorske kazne za slično djelo, u toj klinici hospitaliziran ili je riječ o jednokratnom liječničkom pregledu.
A o tome što će pokazati Čeljuskin liječnički nalaz ovisi i zahtjev zastupnice tužiteljstva Marijane Stipić za podizanjem tjeralice kako bi se Čeljusku dovelo na Sud.
Podsjetimo, optužni prijedlog Čeljusku tereti da se lažno predstavio te prodao švicarskom Hrvatu Jozi Golubu (48) tuđe zemljište za iznos od sto tisuća eura i to na način da je 29. prosinca 2005. godine na još uvijek neutvrđen način, pribavio original zemljišno-knjižnog izvatka za česticu zemlje površine 255 metara četvornih, inače u vlasništvu Benjamina Brkljače, kao i njegovu osobnu iskaznicu u koju je umetnuo svoju sliku. Zatim je, predočivši lažnu osobnu iskaznicu u Poreznoj upravi Zadar pribavio original kupoprodajnog ugovora za spornu parcelu koja je bila sklopljena između Mate Ivanova i Benjamina Brkljače te je stupio u kontakt s oštećenim Jozom Golubom i dogovorio s njim sastanak na Trgu pet bunara zbog kupoprodaje tog zemljišta. Zatim su se zajedno uputili u Geodetski ured “Geometricus” gdje su potpisali kupoprodajni ugovor koji im je unaprijed sastavila Vesna Bilić, a potom i kod javnog bilježnika kako bi ovjerili isti. Na koncu su otišli u poslovnicu Privredne banke Zagreb odakle je Golub sa svog deviznog računa podigao iznos od sto tisuća eura i isplatio ih na ruke Čeljuski. Cijelo to vrijeme Čeljuska se koristio identitetom Benjamina Brkljače, potpisivao se njegovim imenom i kao dokaz o vjerodostojnosti identificirao se osobnom iskaznicom na kojoj je bilo Brkljačino ime, a njegova fotografija.
Suđenje se nastavlja.