Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Zadar uzeo bod Dinamu

Autor: Hina (H)

12.03.2010. 23:00
Zadar uzeo bod Dinamu

Foto: Vedran SITNICA



Dinamo je u utakmici 20. kola HNL-a pred tri tisuće gledatelja nije uspio pobijediti Zadar na Maksimiru – završilo je bez golova. Poslije ovog rezultata prednost Zagrepčana pred drugoplasiranom Cibalijom pala je na šest bodova, piše index.hr.
Bez kartoniranog Milana Badelja aktualni prvak nije uspio probiti čvrsti obrambeni bedem Zadrana, koji su hrabrom i agresivnom igrom u obrani odnijeli veliki bod s Maksimira, za što ponajveće zasluge pripadaju Antoniju Ježini, mladom zadarskom vrataru koji je imao niz bravuroznih intervencija.
Krunoslav Jurčić na teren je poslao uglavnom očekivanu jedanaestoricu, a u napadu je uz Mandžukića prednost dobio Miroslav Slepička ispred Karla Primorca i Andreja Kramarića. Upravo je Čeh u prvom dijelu zaradio najviše zvižduka od svih Dinamovih igrača (posebice u 27. minuti kada je katastrofalnom reakcijom upropastio krasan prodor Sammira), pa ga je trener Modrih na startu drugog dijela zamijenio Primorcem.
U prvom poluvremenu, kao uostalom Dinamo je bio puno bolja momčad, ali put do mreže nisu uspjeli pronaći. Najbliži tome bio je Mario Mandžukić koji u posljednjim trenucima prvog dijela nije uspio zabiti (obranio je Ježina) nakon što ga je idealno s lijeve strane uposlio Luis Ibanez, jedan od rijetkih Dinamovaca koji su danas bili na visini zadatka.
U prvih pet minuta drugog dijela dvije vrlo dobre prilike imali su Dinamovci, ali Morales i Mandžukić (koji je bio u situaciji jedan na jedan) nisu uspjeli pronaći put do mreže Ježine. I onda, u 62. minuti, u jeku Dinamovih napada, Zadar je umalo poveo. S lijeve strane je ubacio u sredinu Jerbić, ali Terkeš je zakasnio na njegov centaršut. Dobrano je to razljutilo Jurčića koji je promptno reagirao s dvije nove promjene – nezadovoljan učinkom desne strane svoje momčadi iz igre je izvadio Vrsaljka i Tomečaka, a umjesto njih je uveo Etta i Antolića. Etto je imao odličnu šansu u 74. minuti, ali mreža Zadrana ostala je netaknuta.
U 83. minuti Zadar je imao drugu matnu situaciju na utakmici, ali je Terkešov ubačaj s desne strane Etto u posljednji trenutak očistio i otklonio opasnost. Posljednjih deset minuta proteklo je u dominaciji Dinama, ali sve do četvrte, ujedno i posljednje minute sudačke nadoknade. Morales je tada fenomenalno proigrao Mandžukića koji je promašio nemoguće nakon što se je izbio sam pred Ježinu. Točnije, zadarski junak je i ovaj udarac obranio i zaslužio epitet igrača utakmice.
Dinamovci su tako razočarali prisutne gledatelje, posebice Bad Blue Boyse koji su danas slavili svoj 24. rođendan (datum osnutka je 17. ožujka 1986.). Najvjernije Dinamovi pristaše cijelu su utakmicu glasnim navijanjem bodrili svoje ljubimce, a prigodnom čestitkom u svečarsku se atmosferu uklopila i čestitka igrača, trenera i Uprave Modrih. Ipak, ni BBB nisu ostali imuni na lošu igru Dinama što su začinili grudanjem po završetku dvoboja, u čemu su im se priključili i fanovi s istočne i zapadne tribine.
index.hr