Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vladović: Navijači imaju popuno pravo

12.03.2011. 23:00
Vladović: Navijači imaju popuno pravo


Poraz od Hemofarma za košarkaše Zadra je značio konačni pozdrav sa ambicijama ostanka u Nlb ligi. Osmi ovosezonski regionalni poraz u Krešinom domu je bio kap koja je prelila čašu nezadovoljstva koje se naširoko osjećalo po završetku utakmice. Najteže je sigurno bilo igračima koji su se teška srca morali suočiti s navijačima, a i medijima koji su tražili uzroke povijesnog neuspjeha ovog nekoć slavnog kluba. Kapetan Jakov Vladović kao uvijek je ponudio osvrt na teške trenutke protiv Hemofarma.
– Nakon dobrog početka, vodili smo mislim 10:5, Hemofarm je počeo uzimati stvar u svoke ruke,  ami smo neobjašnjivo počeli nestajati po parketu. Nije nas nigdje bilo, oni su to iskorištavali te smo s 23 minusa otišli na odmor. Pokušali smo agresivno u nastavku, uspjeli smo se približiti na nekih 10 zaostatka, ali ponestalo je snage u tim trenucima. Gosti su preiskusna momčad da bi prokockali toliku stečevinu u 20 minuta i na kraju nismo uspjeli dovući utakmicu u neku egal-završnicu.
Uzvici navijača nisu bili ugodni pri ispraćaju u svlačionice.
– Ispali smo iz lige što je neoprostivo. Navijači uvijek imaju pravo vikati što god žele, u ovom slučaju imaju potpuno pravo. Nismo opravdali očekivanja i to je jedan veliki naš neuspjeh – kazao je Vladović, a ništa nije mogao optimistično kazati uvijek požrtvovni Ive Ivanov.
– Prvo poluvrijeme nas je koštalo, pogotovo druga četvrtina u kojoj su nas gosti jednostavno napunili. Pogađali su sve, nama se ruka skratila. Bilo je veliko opterećenje, teško je bilo za igrati. Nama svima igračima je uistinu jako žao što se dogodilo nešto najgore za jedan klub. Ispali smo iz lige, treba pronaći neku snagu koja će pozitivno nešto pokrenuti. Ne znam… teško je išta pametnog kazati u ovom trenutku – utučeno će Ivanov, kao i Šime Olivari koji je zaigrao u prvih 9 minuta susreta u kojem Zadar i nije toliko loše stajao na terenu.
– Što reći…? Isprobijali su nas, pobjegli su 20 razlike, a mi smo bili pod velikim pritiskom. Nismo reagirali kako treba, Hemofarm je to znalački iskažnjavao i na kraju zasluženo pobijedio. Razočarani smo svi – kratak i jasan bio je Olivari.