Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bodovi nebitni, samo za prestiž

12.03.2012. 23:00
Bodovi nebitni, samo za prestiž


Za igrače je ovo sigurno jedna vrsta izazova da se dokažu protiv najvećeg zadarskog sportskog kolektiva – kazao je Perić


Posljednje kolo A-1 lige Sonik-Puntamici u goste dovodi gradskog rivala Zadar. Poslastica za kraj jedne vrlo promjenjive sezone koja će se zelenima nastaviti u Ligi za ostanak, no sigurno žele žestokim otporom protiv Zadra pokazati što mogu i znaju. Za najavu gradskog derbija nismo mogli dobiti izjavu trenera Nevena Plantaka koji je po njegovim riječima upao u “gužvu”, no zato je uvijek spreman za pokrivanje medijskih rupa sportski direktor Puntamičana, Pero Perić. Po njemu, pred igračima Sonik-Puntamike je najlakša utakmica u dosadašnjem dijelu sezone, s obzirom na rezultatsku važnost i imperativ u glavama momčadi s Višnjika koja si ne može dopustiti luksuz gubljenja ugleda kontra manjih i mlađih Puntamičana.
– Utakmica će biti revijalnog tipa, jer nema rezultatskog imperativa s jedne i druge strane. No, očekujem našu dobru partiju pred zadarskim ljubiteljima košarke. Jasno je da je razlika u kvaliteti na strani Zadra, što potvrđuje da smo mi u Ligi za ostanak dok oni imaju plan povratka u ABA ligu. Stoga na njih pada uloga favorita, a mi želimo pokazati naš maksimum, tj. igru na koju smo navikli naše domaće navijače ove sezone. Za igrače je ovo sigurno jedna vrsta izazova da se dokažu protiv najvećeg zadarskog sportskog kolektiva.
Momčad Nevena Plantaka i ovu utakmicu će dočekati okrnjena.
– Nema Ramljaka kojeg želimo oporaviti do početka Lige za ostanak dok neće igrati ni Dražović koji je nakon utakmice s Dardom zaprimljen u bolnici s potresom mozga, tako da se ne isplati riskirati u bodovno nevažnoj utakmici s njegovim zdravljem – zaključio je najavu Perić.


Marić: Motivacija nije upitna




U redovima zelenih ima mnogo igrača koji nisu dobili pravu ili uopće priliku u momčadi s Višnjika. Jedan od njih je i Petar Marić kojem, kao i njegovim suigračima, ne treba posebna motivacija za ovaj gradski sraz.
– Motiva nam ne nedostaje iako su bodovi nebitni. Želimo se uvijek dokazati u utakmicama sa Zadrom, treba očekivati našu pravu, mušku i borbenu igru – na prvu će Marić koji se nakon toga ipak malo prizemljio i shvatio da pred njima stoji prvoplasirana momčad A-1 lige.
– Individualno je kvaliteta na njihovoj strani, ali zašto ne pokušati dati sve od sebe i začiniti utakmicu s malo napetosti. Svjesni smo da do pobjede možemo jako teško, ali vrijedi pokušati barem zbog ljudi koji će doći u dvoranu sa željom da vide pravu sportsku priredbu. A ako ništa drugo, onda će nam ova utakmica idealno poslužiti kao prava priprema za nadolazeću Ligu za ostanak.