Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Neće svaki dan biti Inter

12.03.2012. 23:00
Neće svaki dan biti Inter


Uspjeh sa Zaprešićanima nikako ne umanjuje činjenicu da je Zadar trenutačno blijeda kopija momčadi koja je u prvom dijelu sezone imala nekoliko sjajnih utakmica


Bio bi to buran tjedan na Stanovima da Zadar u subotu nije pobijedio Inter. Ovako, dva gola u posljednjih pet minuta donijela su igračima Dalibora Zebić tri boda u jednoj od najlošijih domaćih utakmica, ne samo ove sezone. Zapravo, bila je to igra na razini onoga što je Zadar pokazao tjedan dana prije protiv Šibenika, iako ima onih koji će reći da je s Interom bilo i lošije. Istina, na kraju će ostati zapisano da je Zadar osvojio tri boda. Hoće li se ostalo zaboraviti ne znamo, ali znamo da ne bi trebalo. Jer uspjeh sa Zaprešićanima nikako ne umanjuje činjenicu da je Zadar trenutačno blijeda kopija momčadi koja je u prvom dijelu sezone imala nekoliko sjajnih utakmica.
Uteg na nogama
Zebića posebno treba zabrinjavati to što mu je momčadi na domaćem terenu u dva proljetna nastupa izgledao preplašeno, “plavi” kao da trče s utezima na nogama, a toliko pogrešaka na jednoj utakmici rijetko se viđa. Sve što je napravio u Prvoj HNL u protekla dva desetljeća Zadar je napravio na domaćim utakmicama. Gostovanja su uvijek bila “nužno zlo”. Kada se na Stanovima nije pobjeđivalo Druga liga je bila jedini izbor. Stoga je povratak domaćim uspjesima vjerojatno jedina šansa da Zadar ne bude među pet najlošijih momčadi lige.
Točno je da Zadrani nisu zaboravili igrati nogomet, da, primjerice, Tomo Gluić sigurno može ispucavati loptu mnogo bolje nego što je to činio protiv Intera ili da Ivan Fuštar i zadnja linija ne moraju toliko griješiti u iznošenju lopte. No, što se onda Zadru dogodilo da je s Lokomotivom, Šibenikom i Interom izgledao tako bespomoćno? Ovaj “fenomen” teško je objasniti, ali u konačnici za momčad iz Ulice Hrvoja Ćustića najvažnije je što prije “okrenuti ploču” jer u suprotnom prijeti drugoligaška glazba.
Ne ide bez Suraća
Zadnja linija, ovaj put posložena s Igorom Prahićem na korektoru te Fuštarom i Matejom Jonjićem kao stoperima, nije izgledala nimalo ohrabrujuće. Moguće je da im treba vremena, a možda bi se moglo razmisliti i o nekoj drugoj kombinaciji. Mihael Kovačević sjedi na klupi, a doveden je kao pojačanje za zadnju liniju. Možda ni Kovačević nije “taj”, ali njega još u obrani, osim onih nekoliko minuta s Dinamom, nismo ni vidjeli.
Osim toga, Zadar i dalje silno ovisi o Jakovu Suraću. Igrač koji je po dobi već u kategoriji veterana i dalje vuče zadarsku veznu liniju u kojoj se za sada nametnuo samo Luka Begonja. Posebna stavka je napad. Ovako s Hrvojem Tokićem i Josipom Ivančićem kao jedinim napadačima neće ići. Nije problem samo u tome što je “jedan Ivan Santini” već i u tome što napadačima treba dati pravu loptu, kako je to Surać sretno i spretno učinio kod izjednačenja, kada je u malom prostoru asistirao strijelcu Tokiću.
Kada se sve zbroji nije ni čudo da je Zebić nakon Intera izgledao kao da mu je momčad potonula u niži rang. Jer s ovakvom igrom takav rasplet neće biti lako izbjeći. Teško da će svaki dan biti – Inter!


U Rijeci bez Ivančića, vraća se Mršić




U 22. kolu Zadar je u nedjelju 18. ožujka (16 sati) gost Rijeke. U momčad se nakon odrađene kazne od dvije utakmice neigranja vraća Antonio Mršić, dok će dvoboj na Kantridi propustiti Josip Ivančić, koji je dobio treći žuti karton. Nakon Rijeke Zadar u šest dana ima dvije vrlo bitne domaće utakmice, protiv Varaždina (18. kolo) i Istre 1961 (23. kolo).


Drugi put od 0:1 do 2:1


Drugi put ove sezone Zadar se iz gubitničke našao u dobitnoj situaciji. U 11. kolu Dinamo je na Stanovima poveo 1:0, da bi Zadar preokrenuo rezultat zahvaljući golovima Begonje i Santinija i na kraju slavio 2:1. Međutim, ono što je Zadar pokazao protiv Intera nikako se ne može usporediti s načinom na koji je pao Dinamo. Opet, posljedica svega su tri boda.