17 °C
Online izdanje
Ponedjeljak, 26.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Gospodarstvo
RSS feed
Današnji broj
Gospodarstvo
Povratak
Yahoo tuži Facebook zbog kršenja 10 patenata
Piše: Hina (H)

Američki internetski div Yahoo podnio je u Sjedinjenim Državama tužbu protiv Facebooka zbog povrede intelektualnog vlasništva na područjima poput oglašavanja, sustava razmjene poruka i zaštite privatnosti.

U Yahoou tvrde da je Facebook prekršio 10 njihovih patenata. Facebook je odbacio optužbe. Ove godine vlasnik poznate društvene mreže namjerava održati početnu javnu ponudu svojih dionica na burzi.

"Yahooovi patenti odnose se na najnovije inovacije na području internetskih proizvoda, uključujući sustave kreiranja poruka i ažuriranja sadržaja, komentare na mreži, prikazivanje oglasa, sprečavanje krivotvorenja podataka o posjećenosti oglasa i kontrolu privatnosti", stoji u tužbi koju je pred okružnim sudom sa sjedištem u San Joseu podnijela poznata tražilica.

"Cijeli Facebookov model društvene mreže, koji omogućuje korisnicima kreiranje profila i povezivanje, između ostalog, s osobama i poduzećima, temelji se na patentiranoj Yahooovoj tehnologiji društvenog umrežavanja."

Iz poznate društvene mreže signalizirali su da se po njihovom mišljenju Yahoo nije osobito trudio riješiti probleme izvan suda. Yahooove postupke ocijenili su "zagonetnima".

"Razočarani smo što se Yahoo, inače dugogodišnji poslovni partner Facebooka koji je imao velike koristi od suradnje s Facebookom, odlučio na pokretanje sudskog spora", dodaje se.

Sporenje oko patenata postalo je uobičajena praksa među proizvođačima 'pametnih' telefona, a sada se otvara i fronta između tehnoloških divova.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr