Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Blažević: I ja se pitam tko je ovdje lud. Netko se poigrao s radnicama!

Autor: Suzana Bandić

12.03.2013. 23:00
Blažević: I ja se pitam tko je ovdje lud. Netko se poigrao s radnicama!

Foto: PIXELL



Ivica Blažević i Mladen Marinović posvjedočili su kako 78 radnica nitko ni do danas nije pozvao natrag na posao, niti im isplatio plaće koje su im Sporazumom zajamčene. Danas će o uvjetima zakupa svjedočiti Lacić, Badurina i Lisica


Svjedočenjem dvojice sindikalaca, Ivice Blaževića, potpredsjednika sindikata PPDIV-a i regionalnog povjerenika tog sindikata za Dalmaciju, te glavnog povjerenika za Adriju, Mladena Marinovića, jučer je nastavljena rasprava u tzv. “slučaju Adrija” na Trgovačkom sudu u Zadru. Spor je pokrenut u povodu tužbe Miodraga Lacića, za raskid ugovora o zakupu postrojenja riboprerađivačke tvrtke u Gaženici, s Jadrankom Lisicom i Nevenom Badurinom. Poslovni partneri su, naime, sporni ugovor potpisali u listopadu prošle godine kad se Lacić našao u financijskim problemima, no već dva mjeseca kasnije sporazum je “zaštekao” nakon čega je zbog nepridržavanja ugovorom potpisanih stavki Lacić protiv poslovnih partnera “ustao” tužbom, a oni su mu odgovorili protutužbom.
 
– I ja se pitam tko je ovdje lud, a tko je pametan. Kada bi nešto iznajmljivao, ja osobno bi znao kome i zašto iznajmljujem i onda bi, ono što je najvažnije, iza toga stao. Očito se ovdje nažalost o tome ne radi. Ono što je najgora stvar, ovdje se netko s radnicama igrao kao s krumpirima, kad moram biti prost. To su žene koje su u punom radno pravnom statusu. Nažalost i jedna i druga strana se prepucava čija su one obveza, a zapravo su obveza i jednih i drugih, solidarno – rekao je temperamentni Blažević upitan tko bi trebao 78 radnica obeštetiti.
No na jučerašnjem ročištu nije samo Blažević pokazao dalmatinski temperament, već i Lisica koji se nije mogao suspregnuti pa mu je u nekoliko navrata upadao u riječ. Ušutkao ga je sudac Jurlina kojemu će Lisica danas imati priliku ispričati svoju stranu priče. Osim njega, danas će svjedočiti i njegov poslovni partner Badurina te Miodrag Lacić kojemu je ovaj sudski postupak zapravo slamka spasa pred stečajem i trajnim gubitkom tvornice za preradu ribe.