Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Mirkovu potvrđeno deset, a Lukićevoj šest godina zatvora

Autor: Suzana Bandić

12.04.2010. 22:00
Mirkovu potvrđeno deset, a Lukićevoj šest godina zatvora

Foto: Filip BRALA



Kontroverzni par zbog kojih je Trešćec ostala bez oka te joj je psihičko zdravlje toliko narušeno da je čak tri puta potom pokušala suicid, potvrdu presude dočekao je u pritvoru u kojem se nalaze još od 15. rujna prošle godine kada su i uhićeni
Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio je presudu Županijskog suda u Zadru kojom su u srpnju prošle godine zbog pokušaja ubojstva Ane Trešćec (31) iz Bibinja na zatvorske kazne osuđeni Gorana Lukić (38) i Elvis Mirkov (40), nevjenčani supružnici iz Zadra.
Sudac Boris Radman prilikom izricanja presude je Elvisa Mirkova, koji je koristeći “scorpion” s prigušivačem Anu Trešćec propucao kroz lijevo oko, osudio na 10 godina, a Goranu Lukić na šest godina zatvora, jer ga je zbog svađe s Anom nagovorila na obračun.
Kontroverzni par zbog kojih je Trešćec ostala bez oka te joj je psihičko zdravlje toliko narušeno da je čak tri puta potom pokušala suicid, potvrdu presude dočekao je u pritvoru u kojemu se nalaze još od 15. rujna prošle godine kada su uhićeni nakon što su svoj okrutni i bešćutan plan ostvarili u Bibinjama na adresi Tomislava Petkovića Sreće, Anina dečka s kojim je tamo živjela.
Povod svemu bila je Goranina uvjerenost da ju je Ana prijavila policiji zbog narušavanja javnog reda i mira u Bibinjama zbog čega je odgovarala na prekršajnom sudu u Zadru, ali i sumnja da je ljubovala s Elvisom, dok je njezin dečko bio u zatvoru nakon što je uhićen u akciji “Selo” zbog preprodaje 5 kilograma heroina.
Gorana Lukić je izmanipulirala Mirkova da krenu u konačni obračun s Anom, a za taj su plan upotrijebili pištolj marke scorpion kojeg je Elvis zadržao kao “suvenir” iz Domovinskog rata. Kobnog su se jutra automobilom dovezli do Anine kuće koja je u to vrijeme gledala televiziju. Gorana ju je namamila na prozor te ju je tamo zadržavala pričom sve dok se Elvis koji je čučao ispod u jednom trenutku nije podigao ispalivši joj hitac kroz lijevo oko. Ana je pala na pod i ostala ležati u lokvi krvi, a dvojac se dao automobilom u bijeg, nakon čega su se riješili oružja. Tijekom sudskog postupka, a vjerojatno zbog grižnje savjesti što ga je nagovorila na opaki čin, Gorana je tvrdila kako je ona pucala u Anu. Međutim, nakon balističkog vještačenja i rekonstrukcije ta je tvrdnja odbačena.