Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zagrepčaninu ukradena jahta vrijedna 600 tisuća kuna

Autor: Suzana Bandić

12.04.2010. 22:00
Zagrepčaninu ukradena jahta vrijedna 600 tisuća kuna

Foto: Filip BRALA



Četiri godine stara i 7,5 metara duga jahta nalazila se na takozvanom trajleru, a 39-godišnji Zagrepčanin parkirao ju je kraj obiteljske kuće njegova prijatelja
Skupocjena jahta njemačkih nacionalnih oznaka s motorom vrijedna oko 600 tisuća kuna ukradena je s otvorenog prostora uz obiteljsku kuću u ulici Josipa Kosora na predjelu Žmirića. Riječ je o plovilu dugom 7,5 metara koje se nalazilo na takozvanom trajleru također njemačkih nacionalnih oznaka, a koje je vlasnik, 39-godišnji Zagrepčanin, ostavio na adresi njegova prijatelja, 46-godišnjeg Ivice Marića iz Zadra.
Krađu četiri godine starog plovila policiji je u subotu, 10. travnja prijavio sam vlasnik, a policija je izvjestila da je plovilo ukradeno između siječnja i 10. travnja ove godine. Za kradljivcem plovila intezivno se traga, a policija je protiv nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu zbog teške krađe.
Premda je ovo prva ovogodišnja krađa luksuznog plovila na području PU zadarske, ovakvi slučajevi djelatnicima zadarskog Krima nisu nepoznati. Podsjetimo, prošle je godine početkom srpnja iz marine Dalmacija u Sukošanu bila ukradena jahta vrijedna čak milijun i 200 tisuća kuna. Zadarski policajci nedugo potom otkrili su i kradljivce; 40-godišnjeg Slovenca i 51-godišnjeg Austrijanca. Utvrđeno je da su njih dvojica prema prethodnom dogovoru doveli u zabludu zaposlenika u sukošanskoj marini tako što su mu lažno prikazali sebe kao opunomoćenike Hypo Alpe Adria leasing GmbH Munchen, inače pravih vlasnika luksuzne jahte, na osnovu čega im je on dopustio da plovilo prevezu u marinu Kaštela u Kaštel Gomilici. Mjesec dana kasnije iz marine Biograd talijanskom državljaninu je s veza ukradena luksuzna jahta vrijedna oko 400 tisuća kuna, dok je drugom u Ninu otuđen gliser procijenjen na oko 350 tisuća kuna. Osim brodova policija je u kolovozu prošle godine zabilježila i dvije krađe skutera za more u Vrsima i Ugljanu.