Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Stipe Zrilić protukandidat Kalmeti i Sinovčiću?

12.04.2012. 22:00
Stipe Zrilić protukandidat Kalmeti i Sinovčiću?


Prerano je za bilo kakve komentare – na naš upit o kandidaturi odgovorio je Zrilić, ne željevši komentirati niti u tom slučaju eventualne protukandidate


Nakon što je prošli tjedan svoju kandidaturu za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a najavio Reno Sinovčić, vlasnik medijske kuće VOX, vanjski suradnik NK Zadar i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a u Novigradu, sve je izvjesnije kako će se u “utrku” za to mjesto uključiti i župan Zadarske županije, Stipe Zrilić. Iako tu informaciju nije potvrdio, on ju naime, nije niti demantirao.
– Prerano je za bilo kakve komentare – na naš upit o kandidaturi odgovorio je Zrilić, ne željevši komentirati niti u tom slučaju eventualne protukandidate.
Osim Sinovčića koji je svoje “karte” već prošli tjedan položio na stol, to bi u narednih 15 dana trebao učiniti i Božidar Kalmeta, aktualni predsjednik Županijskog odbora HDZ-a.
– Moja kandidatura nije upitna. Kandidirat ću se i pobijediti – uvjereno kaže Kalmeta, dodajući kako smatra da nije potrebno voditi kampanju za unutarstranačke izbore putem medija. Ističe kako nema ništa protiv protiv kandidature aktualnog župana Zrilića, kao niti bilo kojeg drugog stranačkog kolege, napominjući da je to demokratsko pravo svakog pojedinca.
HDZ će, podsjetimo, o novom predsjedniku Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije kojem će povjeriti četverogodišnji mandat odlučivati 28. travnja na izbornoj skupštini u Falkensteinerovom hotelu Donat. Službene kandidature, sukladno Statutu stranke, zainteresirani trebaju potvrditi sa 30 potpisa izaslanika odabranih na izbornim skupštinama 28 općinskih i šest gradskih odbora HDZ-a. Jedan dio izaslanika, kao što su primjerice članovi Županijskog odbora i Izvršnog odbora Mladeži HDZ-a, prema Statutu će na izbornoj skupštini punopravno nazočiti, a pobjednik na unutarstranačkim izborima ove najbrojnije zadarske stranke, onaj je kandidat koji uspije pridobiti više od polovice glasova nazočnih izaslanika.
Na posljednjoj redovnoj izbornoj skupštini županijskog HDZ-a, prije četiri godine, nazočilo je, podsjetimo, 256 izaslanika od 300-tinjak pozvanih. Izborna skupština trajala je gotovo deset sati, od kojih je preko šest sati trajalo prebrojavanje glasova zbog, kazano je, proceduralne pogreške.