Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U Murvici niče malo olimpijsko selo

12.04.2012. 22:00
U Murvici niče malo olimpijsko selo


Zahvaljujući dvjema poslovnim zonama već je djelomično riješena sva komunalna infrastruktura. Zapravo stvaramo preduvjete kako bismo na tom području koje graniči sa Zadrom mogli izgraditi malo olimpijsko selo koje će otvoriti i nova radna mjesta, kazao načelnik Lončar


U prostorijama Osnovne škole u Poličniku održano je javno izlaganje Prijedloga Detaljnog plana uređenja Sportsko-rekreacijske zone M-b Murvica. Prijedlog plana izradio je Kontus d.o.o. Dobropoljana, Zadar.
 Na javnom izlaganju su sudjelovali direktor i ovlašteni arhitekt iz Kontusa, Vice Tadić i Mario Svaguša, te Goran Ilijevski iz zadarskog Inel-projekta kao i općinski pročelnik Nenad Bulić i referentica Ana Grgeč.
– Ukupna površina zone iznosi 11,5 hektara. Zona je smještena uz Jadransku magistralu jugoistočno od Metroa i graniči sa gospodarskim zonama Murvica IK i Murvica jug. Od važnosti je ne samo za Murvicu i općinu Poličnik već i za šire područje, kazao je pročelnik Bulić napomenuvši kako će samo izrada DPU-a kao i sva popratna dokumentacija za ovaj projekt Općinu koštati gotovo 500 tisuća kuna.
Centralni objekti u zoni su nogometni i bazenski kompleks sa smještajnim i ugostiteljskim sadržajima koji uveliko privlače investitore.
– Na tom prostoru prema DPU-u trebalo bi niknuti glavno i pomoćno nogometno igralište. Glavno igralište bi se opremilo s atletskom stazom, tribinama, klupskim prostorijama, ugostiteljskim prostorom i velikim parkiralištem sa 460 parkirališnih mjesta, objašnjava Bulić.
– Predviđena je i gradnja bazenskog kompleksa, odnosno otvorenog bazena dimenzija 50×25 metara s gledalištem, klupskim prostorijama, ugostiteljskim objektima i parkiralištem, obznanio je Bulić ističući kako će se graditi i odbojkaško, rukometno i košarkaško igralište, teniski tereni, igralište za odbojku na pijesku, otvorena kuglana, boćalište, prostor za ekstremne sportove, dječja igrališta, biciklistička staza, zelene površine, prostori za društveno-kulturnu namjenu.
Osim welness centra sa hidromasažnim tuševima, saunom, prostorijama za masažu i kozmetičkim salonima, pažnju privlači bungalov naselje sa 100 kreveta, restoran, kafe bar, zdravljak i drugi uslužni sadržaji kako bi ovo područje bilo pristupačno i za organiziranje državnih i međunarodnih sportskih susreta te pružanje smještaja sudionicima. Sve to pokazuje da će nadomak Zadru, u Murvici niknuti veliki sportski centar.
– Zahvaljujući dvjema poslovnim zonama kojima je okružen ima već djelomično riješenu svu komunalnu infrastrukturu. Zapravo stvaramo preduvjete kako bismo na tom području koji graniči s Gradom Zadrom mogli izgraditi malo olimpijsko selo koje će, uz sve ostale prednosti otvoriti i nova radna mjesta, kazao načelnik Davor Lončar ne govoreći pritom imena investitora, usprkos saznanjima kako, između ostalih, i bivši nogometni reprezentativac Dario Šimić pokazuje interes za ulaganje.