Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tim “Đir za Zokija – Sukošan” trči za ozlijeđenog heroja Domovinskog rata

12.04.2017. 22:00
Tim “Đir za Zokija – Sukošan” trči za ozlijeđenog heroja Domovinskog rata


Osnovan je tim pod nazivom “Đir za Zokija – Sukošan”, tim koji će na četvrtoj globalnoj utrci Wings for Life World Run trčati za Zorana Drobnaka Zokija iz Sukošana, 49-godišnjeg stožernog namjesnika, koji je nakon nesretnog slučaja, 27. lipnja 2016., prikovan za invalidska kolica.
– Ovo je prva godina da trčimo kao tim. Cilj nam je da svake godine trčimo za neku posebnu osobu. Ove godine trčimo za našeg prijatelja i heroja Domovinskog rata Zorana Drobnaka Zokija, koji je nastradao i ozlijedio leđnu moždinu, kazao je Božo Bičić, jedan od inicijatora tima “Đir za Zokija”.
Na Facebook stranici osnovana je grupa “Đir za Zokija – Sukošan” pomoću koje se u ovaj humanitarni tim u svega nekoliko dana prijavilo čak 59 učesnika Wings for Life World Run utrke, na kojoj se 7. svibnja 2017. na startu u Zadru očekuje čak preko 8000 trkača.
– Možda imaš prijatelja. Uđite u tim za našeg Zokija koji živi s ozljedom leđne moždine i na taj način mu pružamo podršku. Svi koji žele trčati u našem timu dobro su došli, gdje god se u svijetu nalazili, pozvao je Božo Gašparović La Bocca iz sukošanskog zaselka Makarska.
Na prošlogodišnjoj utrci Wings for Life World Run sudjelovao je 41 natjecatelj iz Sukošana i čak 76 volontera raspoređenih na osvježavajućim i okrjepnim postajama uz Jadransku magistralu, od Marine Dalmacija do zaselka Makarska i Tustice.
– Ova humanitarna trka uz Jadransku magistralu je dovela oko tisuću žitelja Sukošana, vikendaša i gostiju koji nisu bili statisti, već su vatreno bodrili natjecatelje i trčali s njima, rekao je Gašparević.
Najbolje rezultate su ostvarili supermaratonac Andrija Vanjak te bivši nogometaši Božo Gašparović i Emil Sudinja, a od žena Ivana Vanjak i Katarina Dijan.
Općina Sukošan tiskat će 100 majica s logom “Đir za Zokija – Sukošan”, koje će nositi članovi tima za našeg Zokija. Ukoliko nekoliko dana prije 7. svibnja u našem timu bude više od 100 članova, majice će se i za njih osigurati, poručio je Božo Bičić.