Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pažanima rastu računi za vodu

Autor: Alenka Festini

12.05.2010. 22:00
Pažanima rastu računi za vodu

Foto: Alenka FESTINI



Kako je rekao Ante Fabijanić-Pevacić, direktor Komunalnog društva Pag, radi se o novom prihodu koji određuje Grad i slijeva se u gradski proračun. Ta sredstva, odnosno tih 0,25 kuna po kubiku potrošene vode Grad će koristiti namjenski i to za financiranje gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture
Od 1. lipnja ove godine slijedi poskupljenje komunalnih usluga na potrošnji vode i to od 0,25 kuna po metru kubičnom. Taj prijedlog Odluke o naknadi za razvoj javne vodoopskrbe i javne odvodnje usvojen je na posljednjoj sjednici paškog Gradskog vijeća.
Točnije, kako je rekao Ante Fabijanić-Pevacić, direktor Komunalnog društva Pag, radi se o novom prihodu koji određuje Grad i slijeva se u gradski proračun. Ta sredstva, odnosno tih 0,25 kuna po kubiku potrošene vode Grad će koristiti namjenski i to za financiranje gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture, a ta naknada će se posebno iskazivati na računu potrošača za isporučenu komunalnu uslugu, naveo je Fabijanić.
Naime, prema cjeniku Komunalnog društva Pag potrošnja vode u domaćinstvu podijeljena je na zimsku i ljetnu tarifu. Od 1. svibnja do 1. listopada potrošnja vode po metru kubičnom je 8,88 kuna, a u zimskom periodu 5 kuna. Od 1. lipnja cijena vode po potrošnji bit će povećana za 0,25 kuna. Ostali uračunati prihodi ostaju isti, tako da se na cijenu vode zaračunava naknada za korištenje vode 0,80 kuna te naknada za zaštitu vode po metru kubičnom utrošene vode od 0,90 kuna, a na cijenu vode obračunava se PDV u iznosu 23 posto. Nova cijena potrošnje vode po metru kubičnom s uračunatim PDV-om u ljetnom periodu stajat će 11,23 kune, a u zimskom periodu 6,46 kuna.
– Povećanje cijene vode po novoj tarifi bit će i u gospodarstvu po istoj odluci, rekao je Fabijanić.