Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bez šuta, bez bodova

12.05.2011. 22:00
Bez šuta, bez bodova


Došao je kraj sezoni koju ćemo svi dugo pamtiti. Iznimno smo svi ponosni na sve što smo uspjeli napravili i zato želimo s pobjedom protiv Alkara zaključiti sezonu na najljepši mogući način


Zabok je  ove sezone do prekjučer bio stalna  mušterija košarkaša Borik-Puntamike. U tri utakmice Zabočani su pognute  glave napuštali parket, no  uspjeli su uzvratiti zelenima  visokom pobjedom na svom  terenu. Plantakovi igrači nisu  imali dovoljno energije za  četvrti skalp nad Zabokom  koji je u ovoj utakmici nastupio oslabljen bez trojice  vrlo bitnih igrača Leža, Lozančića i Kraljevića. Kod  Puntamičana nedostajao je  Jure Ružić i mladi Josip  Mrkić, no ostali nisu imali  nadahnutu večer. U sivilo  cijele momčadi uklopio se i  kapetan Marino Jurjević koji  je za 28 minuta provedenih  na parketu zabio 7 poena.
– Zabok je zasluženo došao  do svoje prve pobjede iako  mislim da nisu ništa posebno  odigrali, pogotovo u prvom  poluvremenu. U svemu smo  im mi sami najviše pomogli.  Prvenstveno katastrofalnim  šutom, jer smo imali u prvom  poluvremenu čak 7 ili 8 promašenih otvorenih šuteva nakon čega bi nas domaćin  iskažnjavao.
Šut za tricu bio vam je na  mizernih 11 posto (2-18), a  slobodna bacanja na 48 posto  (12-25).
– Trica nas nikako nije išla.  Većina od tih 18 upućenih  šuteva izvan 6.75 m bili su  otvoreni, izrađeni. No, ruka  se skratila, je li to od umora  ili od nečega drugog, teško je  reći. Inače takve šuteve uredno stavljamo, no nismo imali svoj dan i Zabok je uspio  lakše od očekivanja privesti  utakmicu kraju.
Vraćali ste se u dva navrata  iz minusa od 9 poena. Treći  bijeg Zabočana bio je nedostižan.
– Vraćali smo se dvaputa u  egal, i to već na otvaranju  smo bili suočeni s minusom  kojeg smo brzo uspjeli anulirati. U drugoj četvrtini smo  stisli u obrani, no katastrofalan šut nam nije davao  priliku da se ponovno približimo. Sa sedam minusa  smo ušli u drugo poluvrijeme,  gubili i 12 razlike, no znali  smo doći do minimalnog zaostatka i onda smo jednostavno stali, a Zabočani su  otišli naprijed. Iako su igrali  bez trojice važnih igrača, potegli su im mlađi igrači poput  Brnasa, Smajlagića i Pešuta.  Uz dvojicu iskusnijih Peklarića i Perinčića bili su presudne karike za ostvarenje  njihove prve pobjede u ligi.
Do kraja vrlo naporne, ali  iznimno uspješne sezone ostala vam je još jedna utakmica. Protiv Alkara u nedjelju u Jazinama.
– Došao je kraj sezoni koju  ćemo svi dugo pamtiti. Iznimno smo svi ponosni na sve  što smo uspjeli napravili i  zato želimo s pobjedom protiv Alkara zaključiti sezonu  na najljepši mogući način.  Nadam se da imamo dovoljno snage, a motiv je itekako prisutan, pa da u nedjelju još jednom pobjedom  zaključimo sedam proteklih  mjeseci u kojima smo pokazali da imamo momčad,  igru i da znamo napraviti  rezultat – kazao je na kraju  Jurjević.
 


Umor čini svoje




Posljednje utakmice Borik-Puntamike obilježio je loš šut što se može  pripisati energetskoj potrošnji i nagomilanom umoru nakon 31 prvenstvene  utakmice. U Zaboku je šut dosegao najniže grane, pa i ne čudi da su završili  s 20 minusa i tek 56 postignutih poena. Ukupan šut na kraju bio je samo  39% (21-54), za dvicu je bio jedva iznad 50% (19-36), za tricu mizernih 11%  (2-18), a i slobodna bacanja su bila ispod 50% (12-25). Potvrdu  istrošenosti može se pronaći u skoku koji je potpuno pripao Zaboku.  Domaćin je imao 37 dok su zeleni dohvatili 26 lopti.