Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

S dvoje djece u automobilu projurio kroz crveno

12.05.2011. 22:00
S dvoje djece u automobilu  projurio kroz crveno


Vozačica “fiat punta” oduzela je prednost vozaču “mazde” na Maziji, a nakon sudara odbila se u “renault megan” koji je vozio iza nje. Vozač na Bulevaru s dvoje djece u vozilu na crveno svjetlo projurio je kroz raskrižje i oduzeo prednost vozačici “renault megana”


Vozačica “fiat punta” u dobi od 43 godine teško je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila na predjelu Mazija jučer ujutro, oko 7 sati. Osim vozačice “fiat punta” zadarskih registracija koja je vozila iz smjera Ražanca prema Maziji, u nesreći su sudjelovala još dva vozila.
– Do nesreće je došlo nakon što je 43-godišnja vozačica na predjelu Mazija, nedaleko od tamošnjeg staklenika, oduzela prednost 46-godišnjem vozaču “mazde” također, zadarskih registracija koji je vozio suprotnim kolničkim trakom – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske dodavši kako se potom, od siline udarca “fiat punto” odbio i potom sudario i s “renault meganom” kojim je, vozeći iza 43-godišnjakinje, upravljao 37-godišnjak. Srećom, on je prošao bez ozljeda, dok je vozač “mazde” lakše ozlijeđen. Ozlijeđena vozačica kolima Hitne medicinske pomoći prevezena je u Opću bolnicu u Zadru gdje joj je pružena liječnička pomoć nakon čega je puštena na kućnu njegu. Svega pet minuta nakon što su o nesreći obaviješteni policija i Hitna medicinska pomoć, na intervenciju su pozvani i vatrogasci kojima je dojavljeno da je vozač “mazde” nakon nesreće ostao zarobljen u automobilu. No, do njihova dolaska unesrećeni je ipak, izvađen iz automobila. Stoga su vatrogasci preventivno pregledali automobile i isključili akumulatore.
Promet se više od sat vremena, koliko je policiji trebalo da na mjestu nesreće obavi očevid, odvijao usporeno. Očevidom je utvrđeno da je nesreću prouzročila 43-godišnja vozačica oduzevši prednost vozaču “mazde”, pa je protiv nje podnesen optužni prijedlog.
U 16.13 sati dogodila se još jedna prometna nesreća zbog oduzimanja prednosti prolaza. Krećući se iz pravca Ulice Petra Skoka 46-godišnji vozač “škoda fabie” projurio je kroz raskrižje, iako mu je na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo te se sudario s “renault meganom” gospićkih registracija, oduzevši 66-godišnjoj vozačici prednost.
– Četiri osobe zatražile su liječničku pomoć, od kojih je dvoje djece i oba vozača – rekli su nam u OKC-u, no nisu znali o kakvim je ozljedama riječ. Neslužbeno doznajemo da su teže ozlijeđeni vozačica iz “renault megana” i jedno dijete (4) koje ima prijelom vilice, dok je drugo dijete (3) lakše ozlijeđeno, kao i 46-godišnji vozač koji ih je vozio, a koji se žalio na ozljedu oka te je upućen na Odjel otorinolaringologije.