Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Milin: Pustimo računice, igrajmo nogomet

Autor: Šime Ćurko

12.05.2013. 22:00
Milin: Pustimo računice, igrajmo nogomet


Koliko je nogomet nepredvidiv pokazala je i sudačka nadoknada subotnje utakmice između Zadra i Slaven Belupa. Najprije je Silvio Rodić, vratar Koprivničana, sjajnom paradom sačuvao svoj gol nakon što je Ivančić glavom posao loptu prema rašljama. Samo malo kasnije, praktički u posljednjim sekundama, dva su igrača Slavena sami išli na vratara Tomu Gluića i umjesto lagane realizacije Šaban je zakomplicirao situaciju pa je Zadar barem osvojio bod.
Premda je Ferdo Milin, trener Zadra, odbacio sve računice u preostala dva kola Prve HNL (gostovanje u Rijeci, domaćinstvo Splitu) njegova momčad i prije posljednjeg kola mogla bi postati drugoligaš. Pobijedi li sljedeći vikend Inter u Vinkovcima, a Zadar izgubi u Rijeci sve će biti jasno. Zagreb, Cibalia i Zadar sele u Drugu ligu. Dakako, to je najcrnji scenariji za Zadrane koji su, osvojili bod ili izgubili dva protiv Slaven Belupa, u dvije domaće utakmice, protiv Intera i Slavena, propustili previše toga.
Milin je sve objasnio psihološkom pripremom i možemo se s njim složiti ili ne, ali Zadar je preksinoć izgledao kao i dva tjedna ranije protiv Intera. Milinova je momčad u oba navrata imala vodstvo i priliku drugim golom riješiti utakmicu. Umjesto toga vidjeli smo momčad koja kao da je razmišljala da je kod 1:0 sve gotovo, a očito – nije bilo.
– Mi se postavljamo kao da smo već ispali iz Lige. Pa nismo mi u poziciji Zagreba. Ako ćemo već sada pognuti glave i početi raditi računice oko toga koga ćemo dobiti, a od koga izgubiti onda bi bilo najbolje raspustiti igrače i poslati ih na odmor prije kraja sezone.