Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Motorist pokosio majku s djetetom u naručju

Autor: Suzana Bandić

12.05.2013. 22:00
Motorist pokosio majku s djetetom u naručju

Foto: PIXSELL



Majku (41) i njezino troje djece u dobi od jedne, pet i osam godina, pokosio je 19-godišnji motociklist u subotu navečer na predjelu Stanova. Kako smo doznali u Policijskoj upravi zadarskoj do nesreće je došlo kada je 19-godišnjak koji je upravljao motociklom bez položenog vozačkog ispita i zaštitne kacige na glavi izgubio kontrolu nad motociklom i s leđa naletio na majku s troje dječice od kojih je najmlađe, jednogodišnjeg dječaka, nosila u naručju, dok je drugih dvoje hodalo pokraj nje. Srećom, djeca su prošla tek s lakšim ozljedama u vidu ogrebotina i nagnječenja, dok su liječnici majci utvrdili prijelom noge.
U subotu navečer ona je zajedno s jednogodišnjim dječakom zadržana u bolnici, no nakon promatranja dječačić je otpušten.
– Nesreća se dogodila u 19.30 sati na križanju Osječke ulice s Ulicom Put Stanova, kada je 19-godišnji motociklist izgubio kontrolu nad upravljačem te naletio na pješakinju (41) i troje malodobne djece u dobi od jedne, pet i osam godina. Vozač nje motociklom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima te nije imao zaštitnu kacigu. Podvrgnut je alkotestu, no utvrđeno je da nije konzumirao alkohol – rekli su u dežurstvu OKC-a Policijske uprave zadarske gdje su protiv 19-godišnjeg mladića podnijeli kaznenu prijavu zbog izazivanja teške prometne nesreće u kojoj je on sam zadobio lakše ozljede.
Kako smo neslužbeno doznali 19-godišnji maturant medicinske škole u Zadru inače je susjed majke i njezino troje djece na koje je naletio motociklom. Susjedi ga znaju kao mirnog mladića koji nije sklon stvaranju problema ili sukobima sa zakonom.
U PU zadarskoj u subotu su zaprimili još jednu dojavu o prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao motociklist. Nesreća se dogodila u prijepodnevnim satima na predjelu Maslenice kada je 55-godišnji vozač iz još neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad mopedom, pao i teško se ozlijedio. Hospitaliziran je u OB Zadar.