Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Božena Radoš pred povratkom

Autor: Šime Ćurko

12.06.2009. 22:00
Božena Radoš pred povratkom

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Riječ je o igračici koja je došla prošlog ljeta iz Croatije 2006 i potvrdila se kao pojačanje na centarskoj poziciji, a koja je Zadar napustila u siječnju ove godine


Nastupom na Kadetskom prvenstvu Hrvatske u Šibeniku, na kojem je Zadar nakon poraza u finalu od Medveščaka zauzeo drugo mjesto, i službeno je završila sezona u Ženskom košarkaškom klubu Zadar. Igračice su na odmoru, zapravo samo dio njih jer je dio djevojaka pozvan u kadetsku i juniorsku reprezentaciju koje očekuju europska prvenstva B divizije. Ivana Blažević i Glorija Sikirić nastupat će za kadetsku, a Katarina Popović i Lucija Štrmelj za juniorsku reprezentaciju.
O tome kako će izgledati seniorska ekipa sljedeće sezone neće se tako skoro znati, no izgledno je da bi većina igračica trebala ostati na okupu. Najveći upitnik je uz ime Ine Marin koja je iskazala interes za odlazak iz Zadra, jasno dođe li prava ponuda. I Iva Grbas razmišlja o nekim solucijama izvan Zadra, čini se da će pokušati naći inozemni angažman. No to su tek nagađanja koja se mogu, ali ne moraju realizirati. Marin i Grbas imaju sa Zadrom ugovor godina plus godina tako da mogu otići uz uvjet da se prethodno dogovore sa Zadrom. Marija Mazija, trenerica, željela bi ove dvije najiskusnije igračice imati u ekipi i dalje, baš kao što bi željela da se vrati Božena Radoš. Riječ je o igračici koja je došla prošlog ljeta iz Croatije 2006 i potvrdila se kao pojačanje na centarskoj poziciji, a koja je Zadar napustila u siječnju ove godine. Radoš je raskinula ugovor budući da je klub kasnio s isplatom plaće i prešla u Mladi krajišnik iz Banja Luke koji je igrao u regionalnoj ligi. No Radoš tamo gotovo uopće nije igrala i čini se da ne bi imala ništa protiv povratka u Zadar. Tako bi Zadar mogao ponovno ući u pregovore s Radoš koja bi Mazijinoj ekipi mnogo značila. Vidjelo se to najbolje nakon Boženinog odlaska kada se Zadar pod košem oslanjao na neiskusne Blažević i Popović, a i Iva Grbas s prirodne krilne pozicije pomaknuta je sasvim ispod koša. Klub očekuju i razgovori s Antonijom Erslan i Majom Ledenko, igračicama koji u Zadru studiraju i koje su ove sezone dale značajan doprinos ostanku u ligi.