Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Učenici Bartula Kašića obilježili dvadeset godina višestranačja u Hrvatskoj

Autor: Valentina Mlađen

12.06.2010. 22:00
Učenici Bartula Kašića obilježili dvadeset godina višestranačja u Hrvatskoj

Foto: Sebastian GOVORČIN



Učenici Osnovne škole Bartula Kašića obilježili su dvadeset godina višestranačja u Hrvatskoj. Prezentacijom projekta pod nazivom “Dvadeset godina višestranačja u Republici Hrvatskoj” okupljenima su predstavili povijest Hrvatskoga sabora od njegova prvog održavanja pa sve do danas uz naglasak na prvi višestranački sabor u Republici Hrvatskoj.
Projekt je izradila skupina od deset učenika šestoga i osmoga razreda pod vodstvom Dinka Marina, profesora povijesti i geografije koji vodu povijesnu grupu. Održavši prezentaciju OŠ Bartula Kašića jedina je škola koja je obilježila ovaj datum na koji je prvi put održan višestranački sabor u Hrvatskoj. Na svom projektu vrijedno su radili tijekom čitavog drugog polugodišta, a njihov rad i trud prepoznao je i Hrvatski sabor koji je poslao plaketu školi i rad objavio na internet stranicama Hrvatskoga sabora zajedno s brošurom koja će se davati posjetiteljima Sabora. Ovaj projekt nije prvi uspjeh povijesne grupe OŠ Bartula Kašića, a od vrijednih priznanja može se istaknuti nagrada koju su dobili od izraelske ambasade, sudjelovali su na Danima frankofonije i 21. međunarodnoj školi knjižničara, dobili su priznanje od Ministarstva znanosti i obrazovanja za projekt o Europskoj uniji i brojne druge nagrade i priznanja.
Prezentaciju su na samom kraju upotpunili učenici drugoga razreda s prikazom povijesti hrvatskih narodnih vladara oživjevši na pozornici hrvatske kraljeve.