Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Jakov Surać poželio profesionalniji rad igrača i stručnog stožera

12.06.2012. 22:00
Jakov Surać poželio profesionalniji rad igrača i stručnog stožera


Iako su na Stanovima danas govorili o planovima za “ulazak u ligu za prvaka” u sljedećoj natjecateljskoj sezoni Prve HNL taj će cilj Zadru biti nemoguće ostvariti. Ne zato što momčad nema kvalitete za tu “ligu” već zbog toga što u Prve HNL sa 12 prvoligaša neće biti ni lige za prvaka ni lige za ostanak već će se igrati – trokužno. Najprije 22 kola svatko sa svakim, a potom još 11 kola. Pretpostavljamo da su na Stanovima razmišljali u tom pravcu da nakon 22. kola trebaju biti među prvih šest jer u tom slučaju u preostalih 11 kola imaju jednu domaću utakmicu više… Ne znamo koja to liga ima neparan broj kola, ali eto Prva HNL ima. I to ne prvi put.
No, zašto uopće spominjemo Zadar kad su nogometne teme danas isključivo i samo vezane za Euro? Pa, eto, danas su Zadrani počeli pripreme za sljedeću sezonu. A kakva je bila prošla najbolje je opisao Josip Bajlo, i dalje u trostrukoj ulozi, predsjenika, direktraa i sportskog direktra kluba.
– Čestitatam vam na briljatnoj lanjskoj sezoni u kojoj nam ni u jednom trenutku nije bio upitan ostanak, a isapla su četiri kluba – rekao je Bajlo. Osim njega, i to kao prvi, igračima se obratio Reno Sinovčić, prvi klupski operativac.
Osim što je najavio “dolazak i odlazak nekoliko igrača” Sinovčić je govorio o izlascima (dakako, noćnim) igrača. Vanjski stručni suradnik nije znao je li dobra linija (fizički izgled pr.a.) većine igrača posljedica upravo tih izlazaka ili dobre fizičke spreme.
– Nadama se da je riječ o ovom drugom – rekao je Sinovčić i poželio sebi i igračima spomenutu ligu za prvaka.
Zanimljivo je bilo izlaganje jakova Suraća, kapetana, koji sa 38 godina na leđima kreće u još jednu sezonu. Nismo provjeravali, ali čini nam se da je Surać trenutačno najstariji igrač Prve HNL.
– Moramo se profesionalnije ponašati, i mi igrači i stručni stožer – poručio je Surać. Je li kapetan mislio samo o tome da “uvijek može bolje” ili je želio reći nešto imeđu redaka prosudite sami.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU