Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Više ne razmišljam o solo karijeri

12.06.2012. 22:00
Više ne razmišljam o solo karijeri


Nakon završetka HTZ-a Stanišić je bio vezan ugovorom s Dallas Recordsom, no kako oni nisu ponudili snimanje CD-a, a nisu mu dopustili niti da ga snimi negdje drugdje, odustao je od snimanja albuma, iako je “okove” nedavno uspio raskinuti


Trećeplasirani sudionik popularnog TV showa Hrvatska traži zvijezdu iz 2009. godine Petrčanac Duje Stanišić proteklog je vikenda zajedno s kolegama iz klape Kožino osvojio prvo mjesto na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš – debitantskoj večeri, održanoj u Bolu na Braču s pjesmama „Lipa li si, Mare moja” i „Oj, slaviću”. U društvu Marina Milića, Brane Stručića, Danijela Paula Vidovića, Jure Polkovnikova, Željka Bušića i Mate Vlade Stručića mladi se pjevač u Petrčane vratio ne samo s prvom nagradom, već i zajamčenim direktnim plasmanom u završnicu glavne večeri Festivala dalmatinskih klapa Omiš koji će se održati u Omišu sredinom srpnja.
– Nismo očekivali prvo mjesto jer smo se kao klapa u ovom sastavu okupili prije nešto više od tri mjeseca. No, iako neuvježbani za pobjedu, osvojili smo prvo mjesto što nas je sve ugodno iznenadilo i dalo nam snažan vitar u kosti. Ovo je veliko priznanje našem radu i sada nam se pripremiti za glavnu večer Omiša o kojoj će ovisiti i naš daljnji profesionalni angažman. Ako i tada dobro prođemo, onda bismo se mogli i ozbiljnije uhvatiti rada na vlastitom CD-u. No, u međuvremenu, želja nam je organizirati jedan veliki koncert klapske pisme u Zadru, priča Duje.
Drugo mjesto na debitantskoj večeri osvojila je klapa Braciera s Brača, a u konkurenciji od 12 klapa, koliko ih je sudjelovalo na festivalu, bila je još jedna klapa iz Zadarske županije, klapa Kapric iz Dikla.
Osvojeno prvo mjesto u Bolu nije prva nagrada koju bilježi klapa Kožino, za svoje su nastupe nagrađeni i na festivalu u Pakoštanama s kojeg su se dvije godine zaredom kući vraćali s broncom 2009. godine, odnosno srebrom 2010. godine.
Zadovoljan razvojem situacije s klapom, Duje, kako nam je priznao, za sada ne razmišlja o solističkim vodama.
– Nemam ambicija raditi na vlastitom albumu, onaj početni entuzijazam koji sam imao nakon sudjelovanja u HTZ-u ubrzo mi je splasnuo kada sam saznao da sam s izdavačkom kućom Dallas records vezan za čak pet eventualnih albuma. Svi smo mi kao sudionici showa potpisali takav ugovor slijedom kojeg smo se obavezali prvih pet vlastitih albuma izdati pod etiketom Dallas recordsa. To na prvu ruku i nije bilo ništa sporno, no vrijeme je prolazilo, a ja osim obećanja o vlastitom CD-u nisam dobio ništa konkretnije. U Dallasu nisu bili zainteresirani za CD, a kao nosioci prava na mojih prvih pet albuma nisu mi dali ni da ga snimim u vlastitom aranžmanu. Kao i mnogi drugi sudionici showa, našao sam se u bezizlaznoj situaciji, onemogućen da radim. Okrenuo sam se stoga klapskom pjevanju i iako sam nedavno uspio raskinuti taj ugovor s Dallasom, za sada nemam namjeru snimati solo album. Moje su profesionalne preokupacije trenutačno klapa Kožino, nastup na Omišu, a onda ćemo vidjeti što dalje, zaključuje Duje.