Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Počasni konzul Namibije od bivše supruge ovrhom pokušava naplatiti dug

Autor: Suzana Bandić

12.06.2013. 22:00
Počasni konzul Namibije od bivše supruge ovrhom pokušava naplatiti dug

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Počasni konzul Namibije u Hrvatskoj, Ante Kolovrat (65), jučer je boravio u Zadru zbog ovršnog postupka kojim od bivše supruge Višnje Marije Kolovrat pred Općinskim sudom pokušava naplatiti petnaestak godina star dug koji s kamatama danas iznosi 3,9 milijuna kuna.
Kako je ispričao njegov odvjetnik Petar Krnić, Kolovrat je Anđeli Raubar, majci svoje bivše supruge Višnje Marije Kolovrat (69) još 90-ih posudio novac, a kako mu ga ona nije vratila, podigao je tužbu. U sudskom postupku glavni svjedok je, kaže Krnić, bila upravo gospođa Marija Kolovrat koja je potvrdila da su njezina majka i njezin sin posuđivali novac. No gospođa Raubar, inače poznata poduzetnica koja je stekla bogatstvo proizvodeći umjetno cvijeće preminula je, a njezina je kći u nasljedstvo dobila i njezinu imovinu i dugove.
– U međuvremenu Vlado Trbović se umiješao u brak između mog klijenta i gospođe Marije pa su se oni razveli i našli u situaciji da je ona od svjedokinje postala tuženica u postupku pred sudom za povrat novca. Godine 2006. je donio presudu da se mora vratiti novac. Nakon toga je uslijedio ovršni postupak ovdje. Gospođa je iskoristila sva moguća pravna sredstva, uključujući i žalbu Županijskom sudu koji je odbio sve njezine žalbe i na presudu, i na ovrhu – kaže Krnić dodajući kako je gospođa Kolovrat u tri navrata tražila odgodu izvršenja ovrhe, nudila neki kredit, no da ga do danas nije realizirala. Istaknuo je kako njegov klijent ne traži pod svaku cijenu kuću koja se nalazi u prvom redu do mora u centru Bibinja, a koja je postala predmetom ovrhe radi naplate njegovih potraživanja, već da samo želi da se njemu vrati njegov novac i to onoliko koliko je to sud dosudio.
Na jučerašnjem ročištu, međutim, nitko zainteresiran za kupnju se nije pojavio pa je ročište odgođeno, a na sljedećem čiji datum će naknadno biti određen, vila u prvom redu do mora u centru Bibinja prodavat će se za dvije trećine procijenjene cijene.