Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Mijićev salto mortale: Povlačim ostavku

Autor:

12.07.2008. 22:00
Mijićev salto mortale: Povlačim ostavku

Foto: Adam VIDAS



Načelnik Općine Lišane Ostrovičke Željko Mijić nije podnio ostavku na mjestu načelnika na nastavku 25. sjednice općinskog vijeća. Podsjetimo,Mijić je svoju ostavku najavio nekoliko puta u medijima, a kao obrazloženje naveo opstrukcije rada općinskog vijeća od strane lokalnog HDZ-a.
– HDZ-ovci nisu imali kandidata za načelnika općine, zbog čega sam odlučio kako bi od mene bilo neozbiljno dati ostavku. Nema smisla da u Lišane Ostrovičke dođe povjerenik Vlade RH i da se deset mjeseci prije lokalnih izbora raspišu prijevremeni izbori i potroši 100.000 kuna, komentira nepodnošenje najavljene ostavke Mijić.
– Načelnik je na sjednici kazao kako je prije godinu i pol dana napisao svoju ostavku, ali kako je neće podnijeti. Ostavku nije podnijela ni predsjednica vijeća Gordana Kalcina iako ju je najavila. Nas HDZ-ovaca je na sjednici dvoje, a njih četvoro ili više. Zna se onda u kome je problem, rekao je vijećnik HDZ-a Ivica Musić.


Prošao projekt sportske dvorane
U nastavku 25. sjednice jednoglasno je prošao projekt sportske dvorane u Lišanima Ostrovičkim. Ovaj projekt nije prošao u prvom dijelu sjednice jer su HDZ-ovi vijećnici u trenutku glasanja napustili sjednicu tako da nije bilo konsenzusa. Odmah nakon toga načelnik Mijić najavio je podnošenje ostavke.