Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Razmišljao sam o prekidu karijere

Autor: Šime Ćurko

12.07.2009. 22:00
Razmišljao sam o prekidu karijere

Foto: Vedran SITNICA



Nije problem fizička pripremljenost jer se dobro osjećam. Glavi razlog razmišljanja o završetku karijere bio je taj što mi teško pada odvojenost od obitelji – ističe Šaranović
Sve je upućivalo na to da će biti jedan od onih koji su se na Stanovima kratko zadržali. Točnije pola sezone. No, prije polaska na pripreme u Moravske Toplice našao se pred autobusom i ukrcao se s momčadi s kojom je i završio lanjsku polusezonu. Bilo je to najveće iznenađenje prijelaznog roka, u momčad sa Stanova vratio se Edin Šaranović, s kojim su u Zadru već bili najavili rastanak. Kako to da se na kraju vratio momčadi u kojoj je za sve već postao bivši suigrač?
– Ne znam zašto je uopće došlo do razlaza sa Zadrom. No, ja sam se nakon sezone vratio svojoj obitelji kući u Sarajevo i razmišljao gdje nastaviti karijeru. Zapravo, pitao sam ima li smisla i dalje igrati nogomet – objašnjava Šaranović, 30-godišnjak koji je u svojoj karijeri prošao mnogo toga. Iako nije u cvijetu nogometne mladosti lani se vidjelo da u njemu imao još napadačkog štofa.
– Nije problem fizička pripremljenost jer se dobro osjećam. Glavi razlog razmišljanja o završetku karijere bio je taj što mi teško pada odvojenost od obitelji. Već pet-šest godina igram po klubovima koji su daleko od Sarajeva, a tamo mi je obitelj, supruga Remzija i kći Ajla. Razgovarao sam sa suprugom, koja mi je dala podršku za nastavkom igranja nogometa i tako sam odlučio ipak pokušati pronaći novi klub. Sretan sam što će supruga i kći sa mnom biti u Zadru cijelo ljeto.
Što je odlučilo da izbor padne na Zadar?
– Najviše sam ponuda imao od klubova iz Bosne i Hercegovine pa sam se tako čuo s ljudima iz Čelika i Veleža. Bilo je i nekih solucija sa Slovenijom, i to s Koprom i Olimpijom da bi na kraju odluka pala na Zadar. Našao sam se s predstavnicima Zadra na istom smjeru razmišljanja, a vjerujem da su i oni zadovoljni s onim što sam lani odigrao kada su me primili natrag. Nisam imao ništa protiv, u Zadru sam proveo nekoliko lijepih mjeseci, upoznao momčad tako da se već osjećam kao domaći igrač.
Zadrani su na posljednje četiri trening utakmice pokazali ohrabrujuću efikasnost nakon lanjskog siromaštva pogodaka. Šaranović je tako zabio tri gola Beltincima i dva Kaposvaru.
– Osim Beltinaca bile su to utakmice s kvalitetnim suparnicima, a koliko vrijede rezultati i golovi koje smo postizali nećemo znati dok ne započne prvenstvo. Sigurno je da su pomaci očiti, mnogo lakše postižemo golove i to je veliko ohrabrenje. Svaki postignuti gol, makar na prijateljskim utakmicama, meni, a vjerujem i cijeloj momčadi podiže samopouzdanje.
Što za napadače znači promjena rasporeda u momčadi koja će s 3-5-2 prešla na 4-4-2.
– Meni to ne znači previše jer sam u karijeri već prošao sve moguće formacije. Nekad sam igrao i na desnom boku, a kada je riječ o napadu bilo je klubova u kojima sam igrao kao jedini napadač, a negdje su uz mene stajala još dvojica napadača. Dakle, raspored će biti dobar budemo li pobjeđivali. U suprotnom, svejedno je kakva nam je formacija.
Cibalia je pred vratima, Vinkovčani u Zadar dolaze za desetak dana.
– To će biti naš najveći tekst i najbolji pokazatelj kako smo se pripremili za sezonu. Lani je Zadar ušao s negativnom serijom u sezonu i to je poslije bilo teško nadoknađivati. Takvo što više ne bismo smjeli ponoviti. Nadamo se dobroj sezoni u kojoj će biti puno više zadovoljstva kako za igrače tako i za naše navijače.


Mandy odradio prve treninge


Senegalac Laurent Mandy nakon što je došao u Zadar prošli vikend, jučer je odradio prve treninge, ali nove suigrače nije upoznao. Naime, ostatak momčadi je imao slobodan dan pa će se Mandy, koji bi trebao biti pojačanje u napadu, novom društvu pridružiti na današnjem treningu. Dalibor Zebić, trener, kaže kako će Mandyjeve (visok 196 cm) kvalitete vidjeti na sutrašnjoj trening utakmici na kojoj će momčad biti podijeljena u dvije postave. U subotu u 20 sati Zadrani će odigrati posljednju prijateljsku utakmicu prije dvoboja s Vinkovčanima. U predvečerje nove sezone na Stanovima će gostovati trećeligaš Jadran iz Kaštel Sućurca.




 


Šaranovićeva tri gola


Šaranović je u proljetnoj polusezoni upisao 12 nastupa za Zadar (1027 minuta) i postigao tri gola. Dvaput je bio strijelac u pobjedama protiv Cibalije (2:1 i 3:1), zabio je i Interu u Zaprešiću (2:2), a iskazao se i s nekoliko asistencija.


 


Tko će na dvojnu registraciju?


S priprema u Moravskim Toplicama Zadar se na Stanove vratio s 25 igrača. Jasno je da neće svi konkurirati za momčad sljedeće sezone, već će nekoliko igrača na posudbu, moguće i na dvojnu registraciju, koja je ponovno dopuštena. Zebić jučer nije želio reći na koje igrače za sada ne računa, ali oni koji su malo igrali na posljednjim utakmicama, mogli bi se lako naći na tom popisu.