Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

F. Bilaver ostao, otpao Anić

Autor: Šime Ćurko

12.07.2010. 22:00
F. Bilaver ostao, otpao Anić


Od aktualnih juniora za prvu momčad konkuriraju Ivan Perinić, kao treći vratar, te Luka Begonja i Franko Bilaver
Neke dvojbe uvijek ostaju. Kad je riječ o hrvatskom nogometu već dva desetljeća traju rasprave oko toga koliko će klubova igrati u Prvoj HNL. Dalibor Zebić, dakako, ima svoje mišljenje o toj problematici.
– Liga s 12 ili deset klubova je interes Dinama kojem u tome daju podršku njegovi klubovi sateliti. Slažem se da ni Prva HNL sa 16 klubova nema čvrste argumente, ali ne vidim nikakav razlog za njeno smanjenje – kaže Zebić i dodaje da bi možebitno smanjene lige od sljedeće sezone moglo izazvati i promjene u aktualnoj prvoj momčadi.
– Dođe li do toga da se liga smanji moramo se pojačati. Imamo dosta tanak igrački kadar u kojem je 20-ak igrača. Većina od njih su mladi igrači kojima će biti teško izdržati takav teret koji bi nam donijela liga s 12 klubova – podvlači Zebić.
Iako je u petak najavio da će se među četvoricom igrača 1992. godišta, koji će se vratiti u juniorsku selekciju, biti i Franko Bilaver, jučer je Zebić promijenio mišljenje. Bilaver ostaje s prvom momčadi, a uz Domagoja Torbarinu, Ivana Šimurinu i Antu Sarića, Zebić za sada ne računa na Filipa Anića. Tako od aktualnih juniora za prvu momčad konkuriraju Ivan Perinić, kao treći vratar, te Luka Begonja i Franko Bilaver, a od igrača kojima je istekao juniorski staž za dres prvotimca i dalje se bore Antonio Žilić i Perica Šare.
Zebić je potvrdio i da je otpala mogućnost trening utakmice koja se pokušavala dogovoriti s Raštanima za srijedu. Posljednji test prije 1. kola i utakmice u Varaždinu bit će 17. srpnja kada Zadar gostuje kod drugoligaša Dugopolja.
 


Skender na Stanovima


Na Stanovima je jučer trenirao Marin Skender, svojevremeno dugogodišnji vratar Osijeka. No, nije riječ o tome da su u Zadru odlučiti pojačati vratarsku konkurenciju već je Skender, koji je trenutačno bez kluba, iskoristio vrijeme boravka na odmoru u Zadru i došao trenirati s Tomislavom Rogićem. Skender se tako odlučio za radni odmor, a dobar glas Rogića kao trenera vratara očito se daleko čuje.