Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Plesno druženje mladih u “Domu na žalu”

12.07.2011. 22:00
Plesno druženje mladih  u “Domu na žalu”


Polaznice Ljetne plesne radionice nastupit će na prvoj večeri Zadarskog festivala zabavne glazbe koja će se održati u Kukljici 27. srpnja za koji se priprema plesni program na temu “Tribute to Michael Jackson” s prigodnom dječjom modnom revijom na kojoj će cure pokazati umjetničke torbe i šešire izrađene od mažica koje se koriste u uljari za prešanje maslina


Pučko otvoreno učilište “Dom na žalu” u suradnji s Udrugom za promicanje ritmike i plesa TIM organiziralo je besplatnu ljetnu plesnu radionicu plesa, koju mogu pohađati sva djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, svakog radnog dana od 19 do 20 sati u vremenu od 5. do 27. srpnja 2011. godine. Već se upisalo preko dvadeset djevojčica iz Zagreba, Zadra, Preka, Lukorana, Ugljana, Poljane kao i gošći iz Austrije.
Polaznice Ljetne plesne radionice nastupit će na prvoj večeri Zadarskog festivala zabavne glazbe koja će se održati u Kukljici 27. srpnja za koji se priprema plesni program na temu “Tribute to Michael Jackson” s prigodnom dječjom modnom revijom na kojoj će cure pokazati umjetničke torbe i šešire izrađene od mažica koje se koriste u uljari za prešanje maslina kako bi se napravilo ulje. Autorica dječje modne revije je Mladenka Mašina, a voditeljice ljetne plesne radionice su Tihana Lončar, Blanka Klarin i Matija Kolega. 
– Razgovarati o plesu? Ples nije nešto o čemu se razgovara. Ples postoji da se pleše. Ples prati čovjeka od pamtivijeka, a još i crteži u špiljama pokazuju čovjeka kako pleše. U svojim počecima ples je bio motorička reakcija na određene emocije, na pojačano veselje, strah, žalost, ljubav ili mržnju. Jednom rječju ples je govor tijela. Ples je univerzalni jezik koji ne poznaje kulturne i nacionalne granice. Na ovaj način želimo potaknuti svu djecu da se i dalje bave plesom, jer on učvršćuje snagu i jača um, kazala je v.d. ravnateljice POU “Dom na žalu” Tihana Lončar, koja je također naglasila kako ovom radionicom također žele obogatiti turističku ponudu našeg mjesta putem animiranja djece gostiju koji ljetuju na našem škoju. Na ovaj način djeca će steći nova poznanstva, povezati se s djecom iz drugih dijelova naše domovine i inozemstva, a ujedno i obogaćuju svoje plesno iskustvo i znanje, poručila je Tihana Lončar.