Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadar danas dobiva novog trenera

12.07.2011. 22:00
Zadar danas dobiva  novog trenera


Prazna obećanja i ugovore koje nećemo moći ispuniti više ne želimo. To neće biti praksa KK Zadra, kako više ne bismo došli u situaciju u kojoj se sada nalazimo – kaže Branko Skroče


Osam dana nakon što je Josip Grdović i  službeno odustao od mjesta  trenera prve momčadi, Zadar će dobiti novog šefa  stručnog stožera. Za  večeras u 20 sati na Višnjiku  zakazan je sastanak Upravnog odbora i direktora kluba, na kojemu će konačno  biti odlučeno tko će voditi  momčad u sezoni 2011./12.
– Očekujemo izjašnjavanje još nekih trenera s kojima smo razgovarali i onda  ćemo na sastanku sve pretresti i donijeti odluku tko je  novi trener Zadra. Znamo  otprilike tko želi kakve uvjete, od pomoćnika do financija…, zbrojit ćemo i  oduzeti i donijeti odluku za  koju mislimo da je najbolja  za klub – kazao je jučer  Branko Skroče.
U igri je pet, šest kandidata, no o imenima sportski direktor nije htio unaprijed govoriti.
– Doista ne bih o imenima, premda su neka od  njih, poput Nikše Bavčevića  već izašla u javnost. Točno  je da smo razgovarali i s  njim i on je rekao da to neće  skrivati ako ga netko pita.  To je volja svakog pojedinca, ali mi kao klub smo se  dogovorili da time ne idemo  u javnost dok ne donesemo  konačnu odluku – istaknuo  je Skroče.
U svakom slučaju, najvažnije je da će Zadar  večeras oko 21 sat napokon  riješiti prvi dio slagalice  momčadi za sljedeću sezonu. Nakon trenera na red će  doći igrači. U ponedjeljak  su nastavljeni pregovori s  Pavlom Marčinkovićem, a  njegov, kao i odgovor Ive  Ivanova, očekuje se do kraja tjedna.
– Razgovarali smo s njegovim menadžerom i trebamo još posložiti neke  stvari. Ono što možemo,  možemo ponuditi, ono što  ne možemo, ove godine  nećemo moći. To vrijedi za  sve igrače i trenere. Nudimo im ono iza čega  možemo stajati u ovom trenutku, dakle realan budžet  kluba za sljedeću sezonu,  kojega ćemo moći servisirati.
Skroče je posebno istaknuo sljedeće.
– Prazna obećanja i ugovore koje nećemo moći ispuniti više ne želimo. To  neće biti praksa KK Zadra,  kako više ne bismo došli u  situaciju u kojoj se sada  nalazimo. Želimo izaći iz  ovoga i plaćati igrače onoliko koliko realno možemo.  A ako netko ima bolju ponudu i misli da će u drugom  klubu biti sretniji, možemo  mu samo poželjeti sreću.  Ljudski je da oni žele što  više, ali mi imamo limit preko kojega ne možemo jer  jednostavno nemamo – za  kraj će sportski direktor.