Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Oskvrnuto spomen obilježje poginulim “kunama” u Kašiću

12.07.2012. 22:00
Oskvrnuto spomen obilježje poginulim “kunama” u Kašiću


Nepoznati lopov sa spomen obilježja poginulim “kunama” u Kašiću u noći sa četvrtka na petak ukrao je metalne stupiće i ogradni lanac


Spomen obilježje poginulim braniteljima u Kašiću, pripadnicima 3. gardijske brigade – Kune, oskvrnuto je u noći sa četvrtka na petak. Još uvijek nepoznati drznik koji očito nema poštovanja niti prema onima koji su svoje živote utkali u temelje domovine, sa spomenika su skinuli metalne stupiće i ogradni lanac. Policija je jučer na mjestu događaja obavila očevid, a po okončanju, Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru proslijedit će prijavu protiv nepoznatog počinitelja.
Nažalost, ovo nije prvi put da se lopovima u lovu na laku zaradu i vandalima na meti nađu i ovakva mjesta, a kradljivca u Kašiću nije omeo ni natpis “Hrvatska vas nikad zaboravit neće”!
Posljednji sličan slučaj na području PU zadarske zabilježen je proljetos kada je s pročelja Udruge roditelja poginulih branitelja u Domovinskom ratu Zadarske županije gdje je smještena i Spomen soba, ukradena državna zastava i to drugi put u svega tri mjeseca.