Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Milin: Nisam zadovoljan rezultatom, ali jesam reakcijom igrača

12.07.2016. 22:00
Milin: Nisam zadovoljan rezultatom, ali jesam reakcijom igrača


Otvaranje Europskog nogometnog prvenstva U-19 reprezentacija mladim “kockastima” neće ostati u najljepšem sjećanju. Hrvatska je na startu u 1. kolu Skupine B poražena od Nizozemske rezultatom 3:1. Izabranici izbornika Ferde Milina nisu se najbolje snašli na otvaranju utakmice i već u 33. minuti bili su u zaostatku od dva pogotka. Brekalo je u samom smiraju prvog poluvremena smanjio zaostatak Hrvatske i ravnotežu na travnjaku, tako da je drugo poluvrijeme budilo nadu u preokret. Ta nada se dodatno povećala u 54. minuti kada je Nizozemac Zeefuik zaradio drugi žuti karton, tj. isključujući crveni nakon čega je njegova momčad ostala s desetoricom na travnjaku. Hrvatska je nakon tog imala potpunu dominaciju na terenu, stisnuli su Nizozemce na njihovu polovicu, ali teško su dolazili do izrazitih prigoda za pogodak. U jeku hrvatskih napada iz jedne kontre nakon neoprezno izgubljene lopte na suparničkoj polovici, Berwijn je zabio i svoj drugi pogodak na utakmici i riješio sve dileme oko pobjednika. Izbornik Ferdo Milin bio je naravno nezadovoljan nakon ovog poraza na otvaranju Europskog prvenstva, ali nije odavao dojam čovjeka koji gubi nadu.
– U prvom je poluvremenu Nizozemska iskoristila naš loš ulazak u utakmicu, a vratili smo se u igru nakon promjene sustava. Drugo smo poluvrijeme odigrali jako dobro, stvarali pritisak i šanse, isprovocirali crveni karton, ali i porazi su sastavni dio nogometa. Život ide dalje, ne mogu biti zadovoljan rezultatom, ali mogu biti zadovoljan reakcijom svoje momčadi u nastavku – rekao je hrvatski izbornik Ferdo Milin poslije utakmice.
– Naš je drugi pogodak “visio u zraku”, a žao mi je jedino što nismo više pokušavali udarcima izvan kaznenog prostora. Treći nizozemski pogodak bio je plod naše pogreške, koje se događaju i koje su normalne, nisu oni nas nadigrali s igračem manje – dodao je Milin.
Hrvatsku u petak 15. srpnja očekuje druga utakmica u Skupini B i to protiv Francuske. Početak ovoga susreta je predviđen za 19.30. Dodajmo ovome da je Zadranin u redovima reprezentacije Martin Erlić protiv Nizozemaca zaradio nezgodan udarac u rame, ali vjeruje se da će ipak biti na dispoziciji izborniku Milinu za važan dvoboj s Francuzima.