Cijenjeni veterani Domovinskog rata, mene nećete ušutkati!

Slika korisnika valentinam
Odgovor Irene Dragić
Marin GOSPIĆ
Irena Dragić

Nakon što su je prozvali iz Udruge ratnih veterana 84. Gardijske bojne "Termiti", zbog pitanja gradonačelniku Branku Dukiću o tome ima li status ratnog vojnog invalida, vijećnica SDP-a Irena Dragić jučer se i sama oglasila. Njezin odgovor "Termitima" prenosimo u cijelosti.

"Poštovani ratni suborci gradonačelnika Branka Dukića,

mi smo u kampanji imali prilike, kroz različita plaćena priopćenja, brošure, intervjue, plakate, upoznati Branka Dukića kao uglednog liječnika, hrvatskog branitelja, uzornog supruga i oca, aktivnog sportaša i čovjeka koji živi Zadar. Ono što nigdje nismo mogli vidjeti jest činjenica da Branko Dukić ima status hrvatskog ratnog vojnog invalida. Na ovu činjenicu ukazali su mi vaši suborci, hrvatski branitelji, koji još uvijek nisu riješili svoj status i oni koji su ranjeni u ratu, a imaju isti postotak invalidnosti kao i novoizabrani gradonačelnik. Upravo na njihovu inicijativu postavila sam to pitanje na Aktualnom satu i dobila vrlo nejasan odgovor koji pobuđuje sumnju: 'Malo sam ozlijedio koljeno, nisam ranjen, ima onih koji su gore prošli.'

Na sasvim legitimno pitanje, koje zanima građane ovoga grada stiže priopćenje Upravnog odbora 'Termita'. Na mene se, nervozno, obrušava cijela 84. bojna gotovo prijetećim tonom, dijeleći mi moralne lekcije o tome odakle mi uopće pravo takvo nešto pitati. Najveći dio priopćenja zapravo mi je prijekorna uputa što sam trebala pitati i na koji način.

Nakon odluke o Poslovniku Gradskog vijeća, prve odluke gradonačelnika Dukića, kojom se žele ušutkati vijećnici, zabraniti sloboda govora, sada i njegovi ratni prijatelji šalju poruku da će ubuduće budno pratiti i određivati što će se gradonačelnika pitati.

Doprinos liječnika Branka Dukića u spašavanju zdravlja i života ljudi u Domovinskom ratu vrijedan je dubokog poštovanja i nije sporan. A što je sa statusom ratnog vojnog invalida? U kojim okolnostima je nastala ozljeda? Kada je stečen invaliditet? Tko je potpisao ratni put? O tome, branitelji iz 84. bojne, ni riječi u Vašem priopćenju.

Cijenjeni veterani Domovinskog rata, ratni suborci gradonačelnika Dukića, mene kao ženu, majku (koja je s djetetom od nekoliko mjeseci u naručju proživljavala ratne traume), vijećnicu koja živi Zadar i Hrvatsku nećete ušutkati! Mnoga su još pitanja ostala neodgovorena!

Iza mene ne stoje Upravni odbori, potpisujem se imenom i prezimenom.

Irena Dragić,

vijećnica u GV grada Zadra."

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.3 (4 votes)

Komentari

Slika korisnika malipingo
Gospodja je pitala,treba dati jasni i nedvosmisleni odgovor.Mi branitelji ne mozemo biti kao nekada Subnor.NISMO se borili za HRVATSKU koja šuti.