Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Imamo formulu za gostovanja

Autor:

12.08.2009. 22:00
Imamo formulu za gostovanja

Foto: Vedran SITNICA



Ove sezone imam osjećaj da ćemo puno lakše igrati u gostima, jer smo sposobni igrati zatvoreno s vrlo opasnim ubodima iz kontranapada – kaže Ježina
Nogometaši Zadra istaknuli su kandidaturu za hit momčad prvenstva, a nije nego odigrano tek tri prvenstvena kola. Situacija nakon premijere protiv Cibalije nije bila bajna, ali demanti je stigao u sljedeća dva kola kad su pali veliki Hajduk i uvijek neugodni Šibenik. U sve tri utakmice sudjelovao je ove sezone standardna “jedinica” na golu Zadrana, Antonio Ježina. Nakon prošle sezone u kojoj je odradio početne utakmice koje su rezultirale jako loše, na njegovo mjesto zasjeo je Andrija Vuković. Ove sezone Vuković više nije stanovnik Stanova, a mladi hrvatski reprezentativac postaje nezamjenjiva karika u prvih jedanaest Zadra.
– Prošla sezona je bila vrlo turbulentna za mene, jer sam dobio priliku na startu prvenstva, ali loš rezultat je koštao i mene grijanja klupe. Vuković je na golu odrađivao korektno posao i u nogometu je pravilo da se najrjeđe mijenja vratar. Ipak ova sezona je krenula više nego dobro i nadam se da će se nastaviti u ovom pobjedničkom ritmu – kaže Ježina koji je kao i ostali suigrači prolazio kroz vrlo teško razdoblje u tjednu nakon poraza od Cibalije.
– Ta utakmica nam je bila prava gorka pilula nakon koje smo svi počeli sumnjati u naše mogućnosti. Pomislili smo da se nastavlja loša prošla sezona i da ćemo se provesti kao bosi po trnju. No, uspjeli smo skupiti glave i kazati sami sebi da nismo tako loši i utakmica s Hajdukom je bila pravi okidač. Nakon toga smo shvatili da možemo sve kad zapravo hoćemo i ova utakmica sa Šibenikom je pokazala da ova momčad Zadra ima karakter – elaborirao je Ježina turbulencije nakon poraza od Vinkovčana.
Slijedi gostovanje u Karlovcu koji je novak u ligi, ali djeluje vrlo stabilno pogotovo po pitanju obrane. Karakteristika im je da teško primaju golove, a pobjeda u Osijeku pokazala je da su u stanju pobijediti svakoga.
– Neće biti lako u Karlovcu koji je u Osijeku napravio malo iznenađenje, a u pripremnom razdoblju su pobijedili i engleskog drugoligaša Queens Park Rangerse. Imaju u sastavu prekaljene prvoligaške igrače, a najjača karika im je sigurno bivši Hajdukov vratar Krešimir Sunara. Ipak naša igra nam daje za pravo nadati se odličnoj igri i napose odgovarajućem rezultatu – pozitivno razmišlja Ježina koji se zajedno s Ljubičićem i Jozinovićem taman vratio s okupljanja mlade U-21 reprezentacije.
– Nisam bio u Zadru proteklih dana jer smo Ljubičić, Jozinović i ja imali reprezentativne obveze. I taj podatak dovoljno govori da imamo mladi perspektivan sastav koji može još puno dobroga napraviti u prvenstvu – reći će Ježina koji smatra da ovogodišnji Zadar ima upravo ono što ih dosad nije krasilo, formulu za gostovanja.
– Naš forte je homogenost u momčadi i pogotovo taj spoj mladosti i iskustva koji smo uspjeli dobro izbalansirati. Naprijed imamo vrlo opasne Šaranovića i Terkeša, obrana nam se stabilizirala u posljednje dvije utakmice, velika nam je trkačka snaga u sredini, dok nam bokovi poput Jozinovića i Bilavera te Marune daju dimenziju više u našoj igri. Ove sezone imam osjećaj da ćemo puno lakše igrati u gostima, jer smo sposobni igrati zatvoreno s vrlo opasnim ubodima iz kontranapada. Ipak je na Stanovima uvijek prisutan taj pritisak da moraš pobijediti i teže nam je igrati kući, koliko god to zvučalo paradoksalno – za kraj će Ježina.