Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Starigrad doživio pozitivnu preobrazbu

Autor:

12.08.2009. 22:00
Starigrad doživio pozitivnu preobrazbu

Foto: Vedran SITNICA



– U proteklom mandatu u prostor općine Starigrad uloženo je sto milijun kuna kroz različite projekte. Neki od njih koji su netom završili ili su još u tijeku su nogostup kroz Starigrad i Seline, izgradnja dječjeg vrtića, novog groblja s mrtvačnicom, sanacija deponija. U tijeku su pripreme za realizaciju novih projekata, rekao je načelnik Općine Starigrad Krste Ramić  na svečanoj sjednici općinskog vijeća održanoj uoči Dana općine Starigrad koji se obilježava na blagdan Velik Gospe. Svečana sjednica održana je u maloj dvorani Hotela Alan.
Jučerašnjem događaju prisustvovala je saborska zastupnica Nevenka Marinović, župan Stipe Zrilić, dogradonačelnik Zadra Darko Kasap, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željko Šoša, ravnatelj Županijske uprave za ceste Mile Fabijan i drugi gosti.
– Pitali smo direktora hotela ima li gostiju i on kaže da su rezultati dobri, što nas ohrabruje. Mi koji obnašamo javne dužnosti dužni smo učiniti koliko god je u našoj moći da stvorimo dobre uvjete za lokalno stanovništvo i njihove goste. Naša županija je slijedom mnogih projekata postala jedna od najperspektivnijih u Hrvatskoj. To smo postigli aktivnim pristupom prema radu svih nas i izraženom suradnjom, rekao je župan Zrilić.
Ramić je dodao kako je u zadnjih nekoliko godina općina Starigrad doživjela pozitivnu preobrazbu prema modernoj jedinici lokalne samouprave čije stanovništvo se posebno ponosi općim razvojem, ekološkom samosvijesti, uspješnim projektima i novim kapitalnim objektima.


 MARINOVIĆ: PROJEKTI ĆE BITI REALIZIRANI


Saborska zastupnica Nevenka Marinović komentirala je najave o ukidanju 150 općina u Hrvatskoj i utjecaj krize na dogovorene projekte:
– Vlada RH je svjesna problema velikog broja općina i gradova u Hrvatskoj. Formirana je ekipa koja već sada radi na tome i tek na osnovi analiza moći će se donijeti odluke. Ovi podaci o ukidanju 150 općina izazvali su nemir među načelnicima i javnosti. Dogovoreni projekti nisu upitni već je upitna dinamika rješavanja. Svi oni bit će realizirani, ali sada se treba koncentrirati na one koji su najvažniji.