Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadrani žele i na terenu oživjeti uspomene na 1998.

12.08.2011. 22:00
Zadrani žele i na terenu oživjeti uspomene na 1998.


Nakon Lokomotive slijede nam gostovanja u Šibeniku i Zaprešiću. Kada bismo u Šibenik otišli s deset bodova to bi bilo sjajno – kaže Zebić


Zadar i Lokomotiva. Četvrti i treći na ljestvici, obje momčadi po sedam bodova. Derbi? Svakako, jer kad igraju dvije tako visokoplasirane momčadi utakmica se može opisati upravo kao – derbi.
– Cijeli tjedan smo smanjivali tenzije u našoj momčadi jer ne želimo ništa što bi moglo naštetiti atmosferi koju smo do sada imali. Ne treba nam hod iznad zemlje i iluzija da ćemo stalno pobjeđivati. Međutim, ne trebamo se nikoga bojati, a to znači ni Lokomotive. To je momčad slične kvalitete, protivnik po mjeri, kako se to kaže – objašnjava Dalibor Zebić, trener Zadra, koji je svoju momčad poveo sinoć na trening u 20 sati. Dakle, u terminu odigravanja današnje utakmice 4. kola Prve HNL. U odnosu na Hajduk i Varaždin, Zebić će od prve minute na teren poslati Vedrana Gerca, koji će s Ivanom Santinijem biti u napadu. Jakov Surać tako ostaje jedini zadnji vezni budući da je Jure Jerbić s te pozicije prebačen na zadnjeg čovjeka obrane.
– I prije početka sezone najavljivali smo da ćemo kod kuće igrati s dva napadača kada to bude moguće. U momčadi smo napravili najnužnije promjene budući da Matej Jonjić nema pravo nastupa.
Josip Bilaver i dalje ima problema sa zategnućem mišića, pa će na desnom boku igrati Šime Maruna koji je u Varaždinu odigrao svih 90 minuta. Zebić očekuje napadački Zadar, a svoj doprinos u tome trebali bi dati i bočni igrači.
– Ne smijemo dopustiti Lokomotivi da ima veći posjed lopte jer imaju nekoliko igrača koji mogu biti itekako opasni ako im se ostavi previše prostora. Peko, Antolić i Bule su tri igrača koja zaslužuju posebnu pažnju. Naš je zadatak od prve minute prebaciti loptu na polovicu Zagrepčana i pokazati da je pobjeda jedino što nas zanima na toj utakmici.
Tornadovo prisjećanje na 1998. i pune Stanove na gotovo svakoj utakmici vratilo je i Zebića u neka prošla vremena. Zebić je tada bio dio prvih 11 u momčadi Ivana Katalinića koja se nakon osam poraza u prvih osam kola u nastavku natjecanja probila do Lige za prvaka.
– To je bilo jedno drugo vrijeme i nije loše mlađim generacijama pokazati kako smo tada igrali. Ondašnju atmosferu nije lako vratiti, posebno sada kada je stadion bez zapadne tribine, ali lijepo je da se neke stvari ne zaboravljaju. Tadašnji Zadar je imao svoju kvalitetu, no ne treba uspoređivati s ovom momčadi. Okolnosti su bile drugačije, a i Prva HNL nije bila kao danas.
S tri boda Zadar bi nastavio visok let.
– Nakon Lokomotive slijede nam gostovanja u Šibeniku i Zaprešiću. Kada bismo u Šibenik otišli s deset bodova to bi bilo sjajno. Znamo da neće biti lako, ali nakon pobjede protiv Hajduka i niza dobrih utakmica koje smo lani odigrali na Stanovima imamo pravo očekivati da možemo pobijediti i Lokomotivu.
Zadarska matematika tako je zapravo jednostavna – pobjednički niz ne treba prekidati.
– To je naš plan za Lokomotivu i nadam se da ćemo ga i ostvariti – zaključio je Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina – Jerbić, Con, Bilen – Maruna Surać, Begonja, Mršić, Vasilj – Gerc, Santini. Pričuve: Gluić, Šare, Banović, Sarić, Gržan, Ćurjurić, Ivančić.


Mršić: Sada mi moramo napadati




Antonio Mršić s nestrpljenjem očekuje utakmicu protiv Lokomotive. Zadarski veznjak, po potrebi i napadač, od prošle je sezone nezamjenjiv u prvih 11 momčadi sa Stanova.
– Protiv Lokomotive nas očekuje sasvim drugačija utakmica od one koju smo imali s Hajdukom i Varaždinom. Sada ćemo mi biti momčad koja će napadati i bit će zanimljivo vidjeti kako ćemo se u svemu tome snaći. Pokazali smo da možemo biti uspješni kada protivnik ima pritisak, ali Lokomotiva u Zadar dolazi u drugačijoj poziciji. Trebala bi to biti dobra utakmica – poručio je Mršić.