Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Boli glava od Belupa

Autor: Šime Ćurko

12.08.2012. 22:00
Boli glava od Belupa

Foto: PIXELL



Bila je to još jedna paprena koprivnička juha nakon koje se Zadranima i dalje žari u ustima


Zadar se i uz  poraz predstavio u dobrom  izdanju – kazao je Roy Ferenčina, trener Slavena Belupa, nakon utakmice u  kojoj je njegova  momčad pobijedila Zadrane 2:0. Na službenim stranicama koprivničkog kluba još su napisali “nije se bilo lako Slavenu Belupu vratiti u domaću prvoligašku stvarnost  nakon sjajne pobjede s Bilbaom, samo tri dana prije  utakmice sa Zadrom”.
I doista, sinoć je Zadar “dobro izgledao” u Koprivnici, ali kako je “ljepota”  prolazna, a bodovi ostaju tako će se pamtiti samo konačnih 2:0 za Slaven. Drugi  uzastopni poraz Zadra, već  treća ovosezonska utakmica  u kojoj momčad sa Stanova  nije postigla gol, da ne spominjemo nastavak katastrofalnog niza u središtu Podravine gdje je Zadar izgubio desetu utakmicu zaredom. Nakon ovih podataka  malo vrijedi 15-ak zadarskih  kornera protiv Slavena, nekoliko odličnih prilika… Bila  je to još jedna paprena koprivnička juha nakon koje  se Zadranima i dalje  žari u ustima.
Dalibor Zebić, trener, bio je na tragu onoga što je o njegovoj  momčadi rekao trener Slavena. Međutim…
– Kazati da smo dobro igrali, a izgubili 2:0 nekako nije  logično. A upravo je tako  bila na terenu. Činjenica jest  da smo slično kao i protiv  Hajduka promašili naše šanse, za razliku od protivnika  koji je sve pogodio. Bilo je  primjetno da su igrači Slavena umorni, da su se potrošili protiv Athletica, ali mi  ni to nismo znali iskoristiti –  kaže Zebić čiji igrači nisu  gledali televizijski prijenos  utakmice Europske lige između Slavena i Athletica.  Da jesu možda bi bolje reagirali na slobodni udarac iz  kojeg je Alen Maras ljevicom  pogodio za vodstvo domaćina u početku utakmicu.  Naime, koprivnički je igrač  na isti način zabio i Baskima  u četvrtak navečer. Nije to  dakle Marasu bio prvi put.  Opet, ako je zadarski maksimum na gostovanju 0:0,  onda na gostovanja ne treba  ni ići. Jer ako se ne zabijaju  golovi bodovi ostaju samo  neispunjena želja. Ovom Zadru tako očito nešto nedostaje. Ipak, Zebić na bilo  kakav spomen igrača poručuje:
– Neću ništa reći protiv  igrača. Imam momčad koju  imam i ja sam prvi koji treba  preuzeti odgovornost. I ja  bih u napadu volio imati  ovog ili onog igrača, ali moj  je posao od onih koje imam  na raspolaganju ostvariti rezultat.
A rezultata – nema.
– To je točno. Iako smo  imali težak raspored nikako  ne možemo biti zadovoljni s  dva boda iz četiri utakmice.  Znali smo da će početak biti  težak, ali nadali smo se da  možemo više od ovoga što  smo ostvarili.
Iako je Dinamo naizgled  najmanje poželjan izbor za  sljedeće kolo, Zebić je zapravo zadovoljan što mu  momčad u subotu na Stanovima igra upravo protiv  Zagrepčana.
– To je bolja opcija nego da  nam dolaze Inter ili Cibalia.  Protiv Dinama će motivacija  biti maksimalna, bit će i publike i možda nas to ponese  do pobjede i izvlačenja iz  neugodne situacije u kojoj  smo upali već na početku  prvenstva.