Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Brodarica do titule lakše od očekivanog

Autor: Andrija Dešpoja

12.08.2012. 22:00
Brodarica do titule  lakše od očekivanog

Foto: Vedran SITNICA



Košarkaši Brodarice pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Županijske ljetne košarkaške lige.  Nakon prošloljetnog finala u  kojem su izgubili od Bokanjca, Brodarica je u ovom  protiv Starigrada od prvih  minuta odlučno ušla u utakmicu te je završila priču o  pobjedniku već do poluvremena. Jednostavno je to izgledalo na terenu gdje su se  košarkaši Starigrada kako-tako snalazili samo prvih  15 minuta nakon čega su se  doslovno raspali i pomirili  se sa činjenicom da im je  drugo mjesto najveći ovosezonski domet. Ključno  razdoblje zbilo se u drugoj  polovici druge četvrtine kad  su igrači Ante Rubeše ubacili u dvije brzine više i  napravili ključnu razliku od  22 poena (41:19). Pogotovo  je proradila obrana koja je  bila neprobojna s obzirom  da su sve prilaze košu zatvorili centri Zrnić, Grašić i  Fain dok je jači dio starigradske momčadi, onaj  vanjski, imao očit problem  sa šutem izvana, dijelom  zbog bure koja je nosila  loptu. U napadu je na drugoj  strani adut Brodarice bila  raznovrsnost što će reći da  je svaki igrač kojeg je Rubeša poslao na teren dao  svoj doprinos. U tom  ključnom razdoblju druge  četvrtine najjače su potegli  Josip Krešan, Vinko Fain te  najefikasniji igrač susreta  Ervin Mujkanović. Bodreni  velikom skupinom svojih  navijača Brodarica nije do  kraja propustila dovršiti započeti posao, a jedino što je  Starigrad uspio u drugom  dijelu jest neznatno smanjiti  golemi zaostatak. Najefikasniji pojedinac na terenu bio  je Mujkanović s 18 poena,  njemu najbliži u redovima  Brodarice bio je Zrnić s 12  ubačaja. Kod Starigrada jedini donekle raspoložen je  bio Ivan Svoboda sa 14  postignutih poena.
“Najsportskiji” kvart u  gradu
Kraj utakmice je donio  veliko slavlje mnogobrojnim  navijačima Brodarice, jer su  u jednom danu njihovi ljubimci uspjeli osvojiti naslove u dva vrlo popularna  zadarska ljetna sportska  natjecanja, VAKANZI i  Županijskoj ljetnoj košarkaškoj ligi. U oba je ta  naslova veliki udio imao  Ante Rubeša. U vaterpolu  kao igrač, a u košarci kao  trener, no po njegovim riječima toj niski trofeja ne  nazire se još kraj. Hat-trick  bi se mogao zaključiti osvajanjem nogometnog turnira.
– U našem kvartu svi mi  volimo sport kao veliku ljubav iz mladih dana i evo ovo  sve je dokaz da je to istina.  Lani nismo uspjeli osvojiti  košarku, ali smo uzeli vaterpolo i nogomet. Ove se  nadamo i nekoj tzv. trostrukoj kruni, jer smo uspjeli u jednom danu osvojiti  VAKANZU i ljetnu ligu, a  još nam ostaje nogometni  dio i s time se nadamo ući u  sportsku povijest grada Zadra.
Bez ključa za igru  Brodarice
Ivan Svoboda, igrač Starigrada:
– Bez ikakve sumnje Brodarici smo večerašnjom  igrom bili nedorasli protivnici. Nismo imali ključ za  njihovu igru, odlijepili su se  u drugoj četvrtini i nismo  mogli do kraja ništa posebno napraviti. Nismo bili  pravi, a Brodarica je odigrala puno bolje od nas.  Definitivno nas nije išao  šut, što nam je jače oružje  nego igra pod košem.  Možda je malo tome kumovala i jaka bura, no kako  je bilo nama tako je njima te  sve to ne umanjuje nimalo  zasluženu pobjedu Brodarice.
Josip Krešan, igrač Brodarice:
– Došli smo do finala nakon šokantne utakmice protiv Vidikovca koju smo izvukli tek u produžetku.  Očekivali smo zato puno  težu utakmicu u finalu, no  srećom po nas to se nije  dogodilo. Starigrad se nije  snašao već na samom početku, a mi smo to dobro  iskoristili i napravili veliku  razliku što se pokazalo nedostižnim za njih do kraja.  Presretni smo s osvajanjem  lige, posebno jer nam to nije  uspjelo lani.
Ante Rubeša, trener Brodarice:
– Ovu godinu smo stisli  sve snage i skupili glave te  nam je uspjelo osvojiti ligu.  Najviše zahvaljujući našim  igračima koji su odigrali  maestralno. Zahvalio bih  njima, svim našim navijačima i svim sponzorima  koji nas podupiru već godinama.


Naj…


Najbolji igrač: Josip  Krešan (Brodarica)
Najbolji strijelac: Ivan  Svoboda (Starigrad) –  191 poen
Najstariji igrač: Radovan Majica (Pristan)
Najmlađi igrač: Mario  Fantina (Pristan)




Za 3. mjesto


SABUNJAR 82
VIDIKOVAC 68
(19:15, 16:17, 21:12, 26:24)
PRIVLAKA – Školsko igralište. Gledatelja: 300. Suci: T. Hordov, M. Petani i A. Bencun.
SABUNJAR: Palčić 13, T. Grbić 13, B. Begonja 9, B.  Grbić, Troskot 16, Šango 12, Gospić, Ceranja 19.  Trener: I. Šango.
VIDIKOVAC: Segarić 23, Grabovac, K. Uzelac 8,  Knežević, Z. Uzelac, Ljubičić 14, Škara 15, Vrkić 6,  Kamber 2. Trener: I. Matak.


Finale


BRODARICA 74
STARIGRAD 56
(14:11, 27:8, 18:14, 15:23)
PRIVLAKA – Školsko igralište. Gledatelja: 300.  Suci: T. Hordov, M. Vulić i R. Hordov.
BRODARICA: Barić 3, Anđelić 2, Pantalon 11,  Fain 7, Krešan 10, Mujkanović 18, Grašić 7, Klarić,  Kolanović, Čavara 2, Babić 2, Zrnić 12. Trener: Ante  Rubeša.
STARIGRAD: Kovačević 6, Vukoša 4, Svoboda  14, Bujas 4, Krapić 5, Knežević 8, Čirjak, Maslić 13,  Buterin 2. Trener: Luka Bujas.