Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Požar miniranog područja kod Vukšića aktivan i četvrti dan

Autor: Suzana Bandić

12.08.2012. 22:00
Požar miniranog područja kod Vukšića aktivan i četvrti dan

Foto: Filip BRALA



Već puna tri dana aktivan je požar u minski sumnjivom području između Vukšića i Pristega, izvijestili su iz Državnog ureda za zaštitu i spašavanje. Riječ je o požaru na otvorenom prostoru za koji je Županijski vatrogasno-operativni centar u Zadru zaprimio dojavu još 9. kolovoza u 20.38 sati. U gašenju požara koji se gasio i 11. kolovoza sudjelovala su četiri protupožarna zrakoplova Air Tractor, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Benkovac i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stankovci. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i bjelogorična šuma.
Tijekom noći sa subote na nedjelju tamo je dežuralo troje vatrogasaca iz JVP Benkovac s jednim vozilom. Požar je i dalje aktivan – kažu u DUZS-u.
VOC Zadar 11. kolovoza u 13.00 sati zaprimio je dojavu i o požaru otvorenog prostora kod mjesta Radovin, zaseok Kneževići. Požarom je zahvaćeno oko 15 hektara hrastove šume, šikare i raslinja.
– U gašenju požara tijekom jučerašnjeg dana sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova Air Tractor, djelatnici JVP Zadar, DIP Zadar, te DVD Posedarje i Ražanac s ukupno 27 gasitelja i devet vatrogasnih vozila – kažu u DUZS-u dodajući kako je požar lokaliziran u 16.35 sati. Kako se požar ne bi ponovno rasplamsao tijekom noći sa subote na nedjelju na rubnim područjima požarišta dežurali su djelatnici JVP Zadar te DVD Ražanac i Posedarje s devet vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.
U nedjelju oko 15.30 sati buknuo je novi požar kod Smokovića. Njegovu širenju pogodovao je vjetar pa su odmah u pomoć pozvana dva protupožarna zrakoplova, a nakon što je požar lokaliziran organizirana su vatrogasna dežurstva koja će tamo ostati sve do ponedjeljka ujutro.
Osim ova tri veća požara, vatrogasci su zaprimili još 15-ak dojava gdje je srećom riječ bila o požarima manjih razmjera i s kojima su vatrogasci izišli na kraj u vrlo kratkom vremenu.