Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Danas u prvih 11, sutra na tribini

Autor: Šime Ćurko

12.08.2013. 22:00
Danas u prvih 11, sutra na tribini

Foto: PIXSELL



Milin ima zanimljiv izbor igrača za svaku utakmicu i praktično je nemoguće pogoditi koga će poslati na teren


Ferdo Milin našao je u petak navečer dobitnu kombinaciju i za Split. U 33. utakmice u Prvoj HNL i Kupu te jednu u Županijskom kupu Milin nijedanput na dvije utakmice u nizu nije poslao istih prvih 11. Jedno od iznenađenja u Splitu bio je Mladen Matković na golu Zadra. Dosadašnji vratar Cibalije prošli je tjedan dogovorio prelazak u Zadar, na Stanovima su ga uspjeli registrirati već za dvoboj sa Splitom, ali Milin je prvotno najavio da će braniti Tomo Gluić. No Gluića nije bilo ni na klupi pa se nagađalo što je s vratarom koji je branio sve utakmice od prošle zime i odlaska Antonija Ježine.
– Gluić je dva dana prije utakmice sa Splitom osjetio problem s ramenom, koje mu inače stvara poteškoće. Nismo bili sigurni hoće li moći braniti protiv Splita, ali kad smo vidjeli da nema smisla riskirati na gol je stao Matković – objasnio je Milin i tako otklonio svaku dvojbu oko vratarske problematike. Kada se Gluić oporavi Zadar će imati dva vratara koji će konkurirati za “jedinicu”, a iz prikrajka priliku će čekati Luka Borgelott. S druge strane, Matković je na Parku mladeži ostavio dobar dojam što će mu sigurno pomoći u statusu koji tek treba steći u zadarskom sastavu.
Danas u 9 sati je prvi zajednički trening igrača nakon pobjede u Splitu. Milin je procijenio da tri dana odmora nisu previše budući da je utakmica 6. kola s Hrvatskim dragovoljcem u nedjelju. No nema sumnje, bit će to teži dvoboj od onoga u Splitu gdje Zadar, doista nije imao što izgubiti, a dobio je mnogo toga. I igrača i bodova. HD, međutim, donosi neku sasvim drugu priču.