Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Prvo mjesto Stankovčanima

Autor: Ivan Stagličić

12.09.2009. 22:00
Prvo mjesto Stankovčanima

Foto: Tomislav JERAK



Ovoga vikenda na Vranskom jezeru, u lučici Prosika održano je Četvrto ribolovno ekipno natjecanje iz čamaca pod nazivom “Vedro Blato open” na kojem su se okupili sportski ribolovci iz čitave Hrvatske, a organizator je Športsko-ribolovno društvo “Jegulja” iz Stankovaca, a suorganizatori Udruga dragovoljaca invalida Domovinskog rata Zagreb – Vukovar.
Kako nam je kazao član Izvršnog odbora ŠRD “Jegulja” iz Stankovaca Marinko Baradić, ovo prvenstvo odvija se ribolovom iz čamaca koji su usidreni na numerirane bove, čiji se brojevi prije početka natjecanja izvlače ždrijebom. Love po dva natjecatelja u svakom čamcu s dva ribolovna štapa s dvije udice. Za svaki gram ulovljene ribe računa se po jedan bod. Na ovogodišnjem “Vedrom blatu” okupilo se deset ekipa s dvadeset ribiča, kako su kazali domaćini “od Vukovara pa sve do Stankovaca”.
Najuspješnija je bila ekipa “Vedro Blato” iz Stankovaca s 1.272 boda, slijede ih u stopu ribolovci “Sipe” iz Benkovca s 1.242 boda, a treće su mjesto osvojili članovi HVIDRA-e, Dubrava Zagreb s 899 bodova. Lovili su se uglavnom šarani i manja riba koja je nakon vaganja puštena natrag u jezero. Prva tri mjesta nagrađena su peharom i medaljama, a svi su natjecatelji dobili zahvalnice za sudjelovanje. Plaketu za pripremu dalmatinskog brudeta dobio je i kuhar Tihomir Troskot.
– Zabava i druženje važno je koliko i natjecanje. Ali isto tako da ovakvim akcijama promoviramo ovu lučicu Prosika koja je zaista krasno uređena, da bi više ljudi ovdje došlo i uživalo u ovoj prirodi, kazao nam je Marinko Baradić.