Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ta divna varoška noć (FOTOGALERIJA)

Autor:

12.09.2009. 22:00
Ta divna varoška noć (FOTOGALERIJA)

Foto: Sebastian GOVORČIN



Miris pečene i pržene ribe zajedno s dalmatinskom pjesmom i tradicionalnim uređenjem obilježili su ovogodišnju 22. po redu Varošku feštu održanu u organizaciji TZ Zadra u petak navečer. U dalmatinskim specijalitetima i ležernoj atmosferi uživali su brojni Zadrani i njihovi gosti, koji su ispunili varoške kale, kafiće i konobe od Četri kantuna do legendarne 72 i Stomorice odakle je i krenula priča o Varoškoj fešti prvi put održanoj 24. srpnja 1987. godine.
Pod punim jedrima uživalo se u ribi, mariniranim inćunima, pršutu uz uličnu glazbu. Turisti i domaći imali su privilegiju uživati u pjesmi čak šest klapa smještenih na različitim punktovima. Još jednom se pokazalo kako je recept za uspješnu feštu potrebno; domaća hrana i piće kombinirano s dalmatinskom glazbom i tradicionalnim uređenjem. U petak je dalmatinski duh Zadra još jednom zaplesao u veličanstvenom stilu na kamenoj pozornici grada.
Varoška fešta bila je i finale uspješnog glavnog dijela turističke sezone i najava za postsezonu u kojoj se također očekuju dobri rezultati.