Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Za predsjednicu izabrana Ruža Tomašić

Autor:

12.09.2009. 22:00
Za predsjednicu izabrana Ruža Tomašić


Jednom od najvažnijih zadaća stranke, Tomašić je ocijenila ujedinjenje svih pravaša u Hrvatskoj u jednu stranku te davanje više prostora za političko djelovanje mladima
Za prvu predsjednicu na utemeljiteljskom zboru “Hrvatske stranke prava (HSP) – dr. Ante Starčević”, održanom u Bapskoj nedaleko Iloka, izabrana je bivša saborska zastupnica i potpredsjednica HSP-a Ruža Tomašić za koju je, od 255 izaslanika iz svih krajeva Hrvatske glasovalo njih 248.
“Nakon svega onoga što sam prošla, razočarana i u pravaštvo i u hrvatski narod, htjela sam napustiti politiku ali na nagovor isto tako nezadovoljnih pravaša, odlučila sam prihvatit izazov vraćanja dostojanstva hrvatskom čovjeku”, poručila je u govoru, nakon izbora za predsjednicu stranke Ruža Tomašić, dodajući kako će u konačnici birači odlučiti hoće li prihvatiti ili ne HSP – dr. Ante Starčević.
Jednom od najvažnijih zadaća stranke ocijenila je ujedinjenje svih pravaša u Hrvatskoj u jednu stranku te davanje više prostora za političko djelovanje mladima.
“Svjesni smo bili ljudi koji su od 1990. godine do sada iznevjerili pravaštvo te su umjesto da žive za hrvatski narod, počeli živjeti od naroda, što ime je i bio jedini cilj”, kazala je poručivši članovima stranke da žive i rade pošteno i časno u korist hrvatskog naroda a “onaj koji se okalja o to neka bar bude toliko častan da odstupi”.
Za zamjenike predsjednice stranke, izabrani su Radoslav Galić i Pero Kovačević, za dopredsjednike Antun Toni Žagar, Ivan Tepeš, Ivan Kirin i Tonči Smoje a za glavnog tajnika Pero Ćorić.
“Mi smo pravaši 21. stoljeća i više smo nego ikad potrebni Hrvatskoj. Ovo je tek bljesak a mi imamo potrebu napravit oluju i postati stvarna moralna vertikala u hrvatskom društvu i narodu”, poručio je u govoru Pero Kovačević.
Prema riječima Radoslava Galića, osnivanjem HSP – dr. Ante Starčević u Hrvatskoj je “konačno utemeljena prava pravaška stranka” koja će znati prepoznati interese hrvatskog čovjeka i države.
Usprotivio se zaštiti koju, kako je rekao, od strane hrvatske države danas uživa veliki strani kapital u Hrvatskoj na račun radnika, policajaca i zdravstvenih radnika.
Glavni tajnik HSP – dr. Ante Starčević Pero Ćorić, rekao je nakon sabora, kako se u “vlasništvu” novoutemeljne pravaške stranke, nalazi oko 60 posto svih vijećničkih mandata u općinskim i gradskim vijećima u Hrvatskoj a u članstvu oko 70 posto aktivnih članova HSP-a koji predvodi Ante Đapić.
Održavanje utemeljiteljskog zbora HSP – dr. Ante Starčević potaknuli su, prema njegovim riječima, članovi HSP-a, koji su zbog neslaganja s Đapićem, nakon stegovnih postupaka koji su se vodili protiv njih, napustili HSP ili se protiv njih još uvijek vode stegovni postupci ili su još uvijek u članstvu HSP-a ali su nezadovljni politikom stranke.
Prvi redovni sabor HSP – dr. Ante Starčević održat će se, kako je najavljeno, u narednih godinu dana a ukoliko dođe do prijevremenih parlamentarnih izbora, 60 dana prije izbora.