Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Crvenkapica otvorila novu sezonu lutkarskih predstava

12.09.2010. 22:00
Crvenkapica otvorila novu sezonu lutkarskih predstava


Predstavom Crvenkapica Vladimira Nazora Kazalište lutaka Zadar otvorilo je svoja vrata mališanima u još jednoj sezoni. Iako se ne radi o prvoj izvedbi predstave priča o djevojčici i vuku u kojoj pobjeđuje dobro privukla je i ove sezone mnogobrojne mališane. Njihovi roditelji i oni, umjesto kina i kokica ovaj put odabrali su kazalište.
– Idemo i u kino, ali često smo u kazalištu kada god čujemo da je neka predstava. Oni nisu dovoljno strpljivi i ne mogu sjediti dugo vremena pa im je ovo savršeno, rekla je mama Olja koja je u kazalište dovela dvoje mališana. Iako su neki klinci prvi put stigli u kazalište, ipak su s nestrpljenjem iščekivali predstavu, a čak i oni koji su Crvenkapicu već gledali s uzbuđenjem su čekali lutkare da iziđu na pozornicu.
– U vrtiću su nas već vodili gledati predstave pa smo gledali i Crvenkapicu, ali ja volim kazalište pa rado idem opet, podijelila je mala Megi koja je došla s mamom i malim bratom Ivom, kojem je ovo prvi posjet kazalištu. Također je otkrila da se ona ne boji vuka, a ako se brat bude bojao ona će ga tješiti.
Nakon što su se svjetla pogasila, a zadarski lutkari izašli na pozornicu, samo na kratko vrijeme svi su utihnuli. Nakon toga uslijedili su brojni dječji komentari, upozorenja Crvenkapici i uzdasi puni oduševljenja kada je lovac kaznio zločestog vuka.