Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nezaboravna utrka krškom ljepoticom

12.09.2010. 22:00
Nezaboravna utrka krškom ljepoticom


Zrmanja se još jednom pokazala nezaobilaznom destinacijom za sve oblike sportskog, rekreativnog i pustolovnog turizma
Kraljevska utrka nazvana “SUPer Surfers Challenge Zrmanja 2010.” završila je u nedjelju, a pobjednici iz mnogih krajeva Hrvatske i nekolicina iz Slovenije kući su otišli s bogatim nagradama. U utrci na Stand up Paddle daskama, na prvom riječnom spustu, sudjelovalo je 15 entuzijasta koji su iz Obrovca krenuli u nezaboravnu utrku krškom ljepoticom Zrmanjom, dugu 14 kilometara. Bez obzira na izuzetno teške uvjete svih 15 natjecatelja završilo je utrku dugu 14 km od Obrovca do ušća Zrmanje u Novigradsko more, a pobjedniku Branimiru Kvartuču za pobjedu je bilo potrebno samo jedan sat i 33 minute.
Događaj je započeo u petak sa prezentacijom SUP veslanja i brzim tečajevima za sve koji su se željeli okušati u ovom novom sportu, ali i prijaviti na subotnju utrku. Iako im vrijeme u petak nije išlo na ruku subota je donijela sunčano vrijeme, a Obrovac sigurnu zaštitu od jake bure. Nakon jutarnjih prezentacija svim zainteresiranima održana je kratka kvalifikacijska utrka ispred Obrovca.
– Cijeli događaj započeo je u nedjelju, a start kraljevske utrke krenuo je iz suncem okupanog Obrovca dok su strme litice kanjona skrivale tajnu, refule bure u prsa. Ipak, kraljevska utrka na kraljevskoj stazi uz nimalo kraljevski tretman završila je kao izuzetan trijumf svih natjecatelja i Zrmanja se još jednom pokazala nezaobilaznom destinacijom za sve oblike sportskog, rekreativnog i pustolovnog turizma, kazao je Đuro Župan, jedan od organizatora.
Sport koji je tek ove godine stupio na hrvatsku scenu već ima svoje zaljubljenike u Dubrovniku i Zagrebu, koji su organizirali SUPer evente.
– Pridruživanjem SUPer Surfers Challenge Zrmanja dogovoren je SUPer Cro Challenge – projekt koji će objediniti natjecanja u ovoj disciplini. Na taj način spojeni su more, jezero i rijeka na različitim krajevima Lijepe Naše upravo stand up paddeling-om, a Zrmanja je postala fizički najzahtjevnija i najduža dionica u ovoj pustolovini, kazao je Župan.
Pobjednici su dobili bogate nagrade sponzora i organizatora – tvrtki Terra Tedania d.o.o., Riva Rafting Centar d.o.o., Surfshop.


 REDOSLIJED


Muškarci:
1.Branimir Kvartuč
2.Ernest Kiseljak
3.Marko Štefančić
Žene:
1.Sandra Štefančić
2.Kristina Dominić
3.Diana Žutić