Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Provalnik opustošio trgovinu Maraš u Ninu

12.09.2010. 22:00
Provalnik opustošio trgovinu Maraš u Ninu


Još uvijek neutvrđeni novčani iznos iz 11 aparata za igru odnio je nepoznati počinitelj, koji je tijekom noći s petka na subotu, provalio u kafić Leut u vlasništvu tvrtke Jadera tours u Sv. Filipu i Jakovu. Provalnik je pod okriljem noći provalio u ugostiteljski objekt, orobio 11 aparata za igru, a osim toga, sa sobom je odnio i aparat za zamjenu papirnatog novca u kovanice. Policija intenzivno traga i za provalnikom koji je tijekom iste noći opljačkao trgovinu Maraš u Ninu. Provalnik je ušao u unutrašnjost prodavaonice građevinskog materijala iz koje je ukrao dva kompresora, jedan hidropak, hidroforsku pumpu, dva visokotlačna perača, dva usisivača, još uvijek neutvrđenu količinu tuš kabina, nekoliko tuš kada, veću količinu mješalica za kadu, umivaonik, brusilicu, električne škare za žicu, ubodnu pilu, odvijače, vodoinstalaterska kliješta, komplet ključeva i gedora. Osim toga, kradljivac je iskoristio priliku te je još ispraznio i dvije registarske kase u kojima se nalazio manji novčani iznos, a nije propustio priliku ni provaliti u aparat za tople napitke. Nakon što je razbio vrata na aparatu, provalnik je vrata automata za ukrao metalnu kutijicu s kovanicama u vlasništvu TO “Aromatik”. Šteta će se utvrditi naknadno, a protiv nepoznatog počinitelja policija je podnijela kaznenu prijavu.
Traga se i za provalnikom u trgovinu Sonik za kojega je utvrđeno da je tijekom noći sa subote na nedjelju ušao u prodavaonicu na Putu Stanova i iz nje odnio veću količinu cigareta i alkoholnog pića. Materijalna šteta iznosi oko deset tisuća kuna, a policija je podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.
Australac i Nijemac ostali bez vrijednih predmeta
Tijekom proteklog vikenda lopovi su ordinirali na području cijele Zadarske županije. U subotu ujutro policiji je prijavljena krađa vanbrodskog motora marke yamaha u Selinama kod Starigrada. Utvrđeno je da je nepoznati lopov s brodice SD697 u vlasništvu 52-godišnjaka, koja se nalazila na vezu u uvali Jaz, skinuo vanbrodski motor oštetivši vlasnika za oko četiri tisuće kuna. A 31-godišnji Zadranin ostao je bez svog bicikla marke “trek monty bike” vrijednog oko dvije tisuće kuna. Muškarac je bicikl ostavio bez nadzora na Narodnom trgu u centru Zadra, u petak poslijepodne. Za isti iznos oštećen je i 26-godišnji australski državljanin. On je policiji prijavio krađu digitalnog fotoaparata, mobitela i aparata za video igre koje mu je, dok je bio u turističkom obilasku Zadra, nepoznati drznik izvukao iz ruksaka. Policija je protiv nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu. Istog dana opljačkan je i 43-godišnji njemački državljanin. Njemu je nepoznati lopov u subotu poslijepodne ušao u apartman koji koristi i odnio digitalnu videokameru, ručni sat, sunčane naočale i novčanik. Materijalna šteta iznosi oko pet tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelj podnesena je kaznena prijava.