Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Borik priželjkuje što manje ozljeda

12.09.2011. 22:00
Borik priželjkuje što manje ozljeda


U košarkaškom klubu Borik-Puntamika se marljivo priprema za nadolazeću sezonu A-1 lige koja započinje sredinom listopada, a pod trenerskom paskom Nevena Plantaka se u “hladovini” Jazina nalazi 15 igrača koji iza sebe imaju više od mjesec dana priprema te šest pripremnih utakmica. Upravo nakon posljednje takve protiv Poličnika, a pred gostovanje ruskog Spartaka iz Vladivostoka danas u Jazinama, sportski direktor Pero Perić opisao je trenutačno stanje u momčadi.
– U jeku smo priprema za novu sezonu i najveće nam brige trenutačno zadaju silne ozljede te zbog toga nemamo kompletan sastav na treninzima i utakmicama. Čekamo Nikolu Blaževića da se priključi nakon ozljede leđa i njegovo prisustvo u momčadi će nam biti od velike važnosti s obzirom da na mjestu jedinice imamo tek dvojicu igrača, malo iskusnijeg Pešuta i potpuno neiskusnog Mičića. Pored Blaževića zdravstvene probleme imaju Šarlija i Marić, pa je teško ponuditi pravu sliku momčadi – kazao je Perić koji je istaknuo velike izazove koje očekuju Puntamičane u novoj sezoni A-1 lige.
– Pred nama je nikad teža sezona, puna velikih izazova u kojima smo svjesni činjenice da će biti teško doći do našeg jedinog cilja, ostanka u ligi. Lanjska sezona u kojoj smo bili više nego dobri, plasirali se u Ligu za prvaka bit će gotovo nemoguća za ponoviti ove sezone. Mnogo igrača koji su nosili našu igru kroz lanjsku sezonu su otišli iz kluba, a osim Domagoja Vidakovića svi novopristigli su praktički golobradi momci koji traže svoju afirmaciju u Borik-Puntamici. Stoga nam je u interesu da imamo što bolje pripreme i što manje ozljeda kako bi mogli konkurirati u ligi gdje će Zadar voditi glavnu riječ, a Split, Svjetlost, Joly, Alkar i Križevci će im biti za petama.
Plan za sljedeći mjesec je odigrati što veći broj pripremnih ogleda?
– Već danas imamo zakazan susret protiv Spartaka iz Vladivostoka u Jazinama (18 sati op.a.), a nakon toga za vikend slijedi odlazak u Čapljinu. Nakon toga gostovat će kod nas još jedan ruski klub Universitet iz Surguta te ćemo do početka prvenstva odmjeriti snage u nekoliko navrata s nekima od zadarskih A-2 ligaša – zaključio je Perić.


 UPISI U ŠKOLU KOŠARKE


Iz košarkaškog kluba Borik-Puntamika pozivaju sve zaiteresirane dječake rođene 2000. godine i mlađe da se kroz cijeli rujan vrše upisi u školu košarke. Treninzi će se održavati u dvorani na Višnjiku, a velika pogodnost za polaznike škole i njihove roditelje jest ta što je osiguran prijevoz od mjesta stanovanja do dvorane i nazad. Prijave se vrše na broj mobitela: 095-902-0408 (Marko Žorž).




 BORIK-PUNTAMIKA – POLIČNIK 78:59


(16:14, 16:13, 21:14, 25:18)
ZADAR – Dvorana Jazine. Suci: Vulić, Čanković i Raspović.
BORIK-PUNTAMIKA: Mičić 1, Mrkić 2, Marić 2, Čakarun 13, Banić, Pešut 6, Glavan, Marin 9, Vidaković 19, Jurjević 6, Segarić, Grabovac 9, Ljubičić, Šarlija 11. Trener: Neven Plantak.
POLIČNIK: Buterin, Gluić, M. Bulić, Baričević 4, I. Bulić 10, Kovačević, T. Dražović 4, J. Dražović 20, Ivičić, Škara 2, J. Bulić 10, Knez 9, Mijolović. Trener: Stipe Marinović.