Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

MUP: Navodi Vladimira Šelebaja Selliera neutemeljeni su

12.09.2011. 22:00
MUP: Navodi Vladimira Šelebaja Selliera neutemeljeni su


– Glavni ravnatelj policije Oliver Grbić nije naložio niti organizirao poduzimanje posebnih dokaznih radnji (nadzor i tajno snimanje telefonskih razgovora) i tajno praćenje gospodina Vladimira Šelebaja Selliera – ističu iz MUP-a te zaključuju kako su navodi Šelebaja Selliera koji terete glavnog ravnatelja policije ocijenjeni kao neutemeljeni
Nakon što se prošli tjedan Vladimir Šelebaj Selier pismom obratio ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku žaleći se na aktualnog ravnatelja Olivera Grbića koji zloporabom svog položaja i ovlasti pogoduje njegovoj supruzi Dijani Čuljak Šelebaj u brakorazvodnoj parnici koja je u tijeku, iz nadležnog ministarstva jučer je stigao odgovor. U njemu se ističe kako je odmah po zaprimanju pisma, koje je ujedno objavljeno i u svim medijima, naloženo provođenje unutarnjeg nadzora kako bi se svi navodi iz pisma i provjerili.
– Kontrolu su proveli djelatnici Odjela za unutarnju kontrolu, ističe se u očitovanju MUP-a, gdje se nadalje u četiri točke navodi kako je nakon pregleda sve relevantne dokumentacije i obavljenih razgovora s policajcima involviranim u brakorazvodnu aferu utvrđeno da nepravilnosti u postupanju policije nije bilo.
– Razlog za postupanje policijskih službenika PU zagrebačke i PU zadarske bio je stvaran i zakonski utemeljen, a policijsko postupanje bilo je provedeno po pravilima struke i sukladno zakonskim ovlastima – napominju iz MUP-a nadalje pojašnjavajući kako je utvrđeno i da glavni ravnatelj policije Oliver Grbić nije ni na koji način od načelnika PU zagrebačke i načelnika PU zadarske zahtijevao postupanje policije koje bi bilo pristrano u korist gospođe Dijane Čuljak, a na štetu, gospodina Vladimira Šelebaja Selliera.
– Glavni ravnatelj policije Oliver Grbić nije naložio niti organizirao poduzimanje posebnih dokaznih radnji (nadzor i tajno snimanje telefonskih razgovora) i tajno praćenje gospodina Vladimira Šelebaja Selliera – ističu u svom pismenom očitovanju iz nadležnog ministarstva te zaključuju kako su navodi Vladimira Šelebaja Selliera koji terete glavnog ravnatelja policije Grbića ocijenjeni su kao neutemeljeni.
Šelebaj Sellier je, podsjetimo, 7. rujna na adresu ministra Karamarka poslao pismo iz Pariza u kojemu je otvoreno prozvao ravnatelja policije Olivera Grbića za prekoračenje svojih ovlasti motivirano ljubavnom vezom s njegovom uskoro bivšom suprugom, HTV-ovom urednicom Dijanom Čeljak Šelebaj. Među ostalim, požalio se kako su mu na zadarskoj adresi u tzv. Kerumoj zgradi na Relji policijski inspektori na Grbićev nalog pretresli dva stana u njegovom isključivom vlasništvu. Štoviše, Šelebaj Sellier je naveo kako su brave na ulaznim vratima provaljene jer njegova supruga Čuljak Šelebaj nije posjedovala ključeve. U jednom stanu policajci su, istaknuo je prevareni poduzetnik, zatečeni njegovi prijatelji nakon čega su i oni bili podvrgnuti policijskoj torturi. Iako je isključivi vlasnik priliku za razgovor s policijskim inspektorom u Zadru, požalio se Šelebaj Sellier, dobio je tek šest sati kasnije, a razgovor se sveo na par riječi kojima ga je inspektor Tomislav Škara obavijestio kako će zapisnik o postupanju biti proslijeđen zagrebačkom odvjetništvu.