Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

OŠ Zadarski otoci: Neka radost potraje cijelu godinu

12.09.2011. 22:00
OŠ Zadarski otoci: Neka radost  potraje cijelu  godinu


Prvi dan đačkog doba prošao je uz veselje i pjesmu i za 74 prvaša u Osnovnoj školi Zadarski otoci na Bilom brigu. “Novopečene” školarce i njihovu pratnju dočekao je zbor 2.b razreda koji vodi Jasminka Bašić, a tremu im je pokušala razbiti malo starija kolegica koja je vodila program.
– Škola nije strašna! Pogledajte nas, jedva smo dočekali da nastava ponovno počne, rekla je.
Ravnatelj Branko Matulina pozdravio je sve prvašiće, njihove roditelje, bake i djedove te djelatnike škole.
– Dragi prvaši, za vas je ovo poseban dan. Prvi put sjedate u školske klupe i vidim da ste radosni. Nadam se da ćete tako radosni dolaziti cijele godine, kao i da ćete radosni odlaziti svojim domovima. Želim vam da steknete prijatelje, da dobro naučite i postanete dobri ljudi. To je zajednički zadatak nas i vaših roditelja, rekao je Matulina.
Blagoslovio ih je don Zoran Topalović, župni vikar Blaženog Alojzija Stepinca.
– Neka vas Isus Krist kroz ovih osam godina vašeg osnovnoškolskog obrazovanja prati svaki dan i daruje vam mudrost da se nosite sa svakodnevnim zadacima, rekao je don Zoran.
Potom su prvaši i njihova pratnja otišli s učiteljicama u učionice i sjeli u klupe s novim, a i nekim starim prijateljima. Trebat će možda neko vrijeme da si svi zapamte imena, a vrlo brzo dijelit će zgode i nezgode svojih prvih školskih dana.