Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Raspoloženi prema naprijed i šuplji u zadnjoj liniji

12.09.2011. 22:00
Raspoloženi prema naprijed i šuplji u zadnjoj liniji


Sreća u nesreći je što nas je Ježina uspio izvući na kraju i od poraza, ali definitivno je ostao gorak okus – izjavio je Jakov Surać


Kraj sraza s Rijekom nogometaši Zadra su dočekali u tmurnom raspoloženu, a utakmica nije izgubljena. Štoviše, dečkima u plavim majicama je pošlo za nogom čak četiri puta matirati vratara Rijeke, no sve to je bilo na kraju nedovoljno za nešto više od mršavog boda. Da je kojim slučajem Zadar zadržao prednost do kraja, Ivan Santini bio bi veliki junak, jer postići tri gola na jednoj utakmici nije česta pojava u nogometu. Ipak ta perfektna izvedba najubojitijeg Zadranina nije uspjela donijeti plavima toliko željena tri boda. Problem je predstavljala obrana koja je puštala kao razbijeni brod, pa su na kraju najzadovoljniji mogli biti gledatelji na tribinama i oni ispred malih ekrana.
Suraćevo čuđenje
– Šteta. Dobro smo se borili, nitko nam ne može zamjeriti na zalaganju i borbenosti, no nismo imali dovoljno sreće i spretnosti za uzeti tri boda. Kao i uvijek za sve se mogu zahvaliti Bogu koji mi je dao snage postići tri gola, a ne treba zaboraviti suigrače koji su svojim zalaganjem uvelike doprinijeli mojoj realizaciji. Prelako smo primali golove, a to bih prvenstveno pripisao našem neiskustvu koje je evidentno kod mladog sastava kojeg imamo. Ništa, ne treba očajavati, ima još dosta utakmica do kraja i moramo negdje u gostima nadoknaditi propušteno u ovom susretu protiv Rijeke – kazao je najbolji strijelac Prve HNL sa šest postignutih golova.
Mnogo više kritike na račun prezentacije svojih suigrača imao je kapetan Jakov Surać. Nejasno je kako se mogao dogoditi tako loš dan zadarske zadnje linije koja nije uspjela u suradnji s raspoloženim napadom donijeti bitna tri boda.
– Dojam je na kraju loš jer smo zabili četiri gola, a nismo uspjeli pobijediti. Nedopustivo je ovo što nam se dogodilo nakon što smo u 60. minuti došli do lijepe prednosti od dva gola. Sreća u nesreći je što nas je Ježina uspio izvući na kraju i od poraza, ali definitivno je ostao gorak okus jer smo mi ti koji smo prosuli dva boda – u čudu će Surać.
Obrana je bila, blago rečeno, porozna što je zabrinjavajuće pred velika iskušenja koja očekuju Zebićeve igrače u nastavku prvenstva.
– Treba dobro prespavati i onda pokušati analizirati što to ne štima u našoj zadnjoj liniji koja nije smjela dopustiti da nam Riječani olako dolaze u prilike koje su znalački iskorištavali. Nije mi jasno kako je jedan igrač koji sigurno ima 10 kilograma viška može nadmudriti u više navrata čak trojicu naših stopera. To je potpuno neobjašnjivo i trebat će se pronaći greške koje se moraju ispraviti ako mislimo u nastavku prvenstva kotirati za sredinu ljestvice – nije štedio kapetan svoje suigrače iz zadnje linije.
Zadarski naivci
Slično razmišlja i Antonio Mršić koji je odigrao dobru utakmicu, zabivši gol i upisavši asistenciju. No, sve to je ostalo u sjeni konačnog remija iz kojeg su veću zadovoljštinu izvukli gosti iz Rijeke.
– Previše je curilo u obrani i to nas je koštalo tri boda. Odigrali smo nakon dugo vremena kako treba u napadu i s tim dijelom možemo biti zadovoljni. Pogotovo sam sretan što sam uspio zabiti gol i ostvariti asistenciju, što mi je veliki poticaj za nastavak prvenstva. Ipak, u konačnici teško je biti zadovoljan nakon što smo imali veliku prednost u 60. minuti, no djelovali smo u obrani prenaivno, kao da smo prvi put izašli na teren i Riječani su uspjeli iščupati bod – izjavio je Mršić na prvu nakon utakmice, a nadu u bolje rezultate pokušat će pronaći na nekom od sljedećih gostovanja, možda već protiv Istre u subotu.
– Pokazali smo ove sezone da možemo u gostima dobro odigrati i tu treba tražiti priliku da nadoknadimo ova dva boda koja su nam doslovno iscurila. Prvi pokušaj nam je već sljedećeg vikenda kad gostujemo u Puli i treba hrabro ući u tu utakmicu te nekako anulirati ovaj današnji mršavi remi – zaključio je Mršić.