Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Marija Vrsaljko, Ina Marin i Ivana Blažević u Euroligi

Autor: Šime Ćurko

12.09.2012. 22:00
Marija Vrsaljko, Ina Marin i Ivana  Blažević u Euroligi

Foto: FAH



Najvažniji transfer ovog ljeta ostvarila je Marija Vrsaljko. Nakon što je u Gospiću napunila kolekciju domaćih trofeja, potpisala je ugovor za španjolsku Salamancu
Nije prošlo mnogo vremena od kada su četiri  košarkašice Zadra igrale za  Gospić. Ana i Marija Vrsaljko, Ina Marin i Ivana Jurčević  u isto su se vrijeme našle u  klubu koji je četiri godine zaredom osvojio Prvenstvo Hrvatske i Kup. Kraj prošle sezone u Gospiću su dočekale  Marija Vrsaljko i Jurčević, koja je trenutačno jedina Zadranka u redovima najtrofejnijeg kluba u samostalnoj Hrvatskoj.
Gospić je napustila  većina igračica od prošle sezone, ali su u klubu ipak uspjeli sačuvati solidnu ekipu u  kojoj bi Jurčević trebala biti  jedna od glavnih igračica. Jaki  adut Ličanki trebao bi biti i  Stipe Bralić, posljednjih godina daleko najuspješniji domaći trener u ženskoj košarci.  Ipak, trofeji bi u novoj sezoni  mogli biti rezervirani za Novi  Zagreb, klub uz kojem su dvije Zadranke.
Ivana Blažević  došla je u Trnsko u ljeto  2011., no zbog ozljede lani je  igrala vrlo malo, a u međuvremenu pridružila joj se i Ina  Marin. U Novom Zagrebu su  okupili snažnu ekipu koja  ima ambicija i u Euroligi u  kojoj će zamijeniti Gospić. A  iz Novog Zagreba otišla je  Glorija Sikirić, nova članica  riječkog Pletera. Riječanke su  lani debitirale u A-1 ligi i sa  solidnim sastavom ostvarile  vrlo dobar dojam. Bio je Pleter i ispred Zadra, i u Rijeci se  nadaju novom uspješnom ligaškom nastupu.
U tome bi  im Sikirić, koja prošle sezone  nije mnogo igrala u Novom  Zagrebu, mogla itekako pomoći. Iva Borović, nekadašnja kapetanica Zadra,  produžila je suradnju s Medveščakom, trećim zagrebačkim klubom za koji nastupa nakon odlaska iz Zadra  2007. godine. Prethodno je  Borović igrala za Croatiju  2006 i Agram, klub u kojem će  drugu godinu zaredom igrati  Ema Meštrović. Svojevremeno je Meštrović bila jedna od  najboljih Zadranki u generaciji s Blažević i Sikirić, djevojkama s kojima je igrala i u  mladim nacionalnim selekcijama. Ipak, daleko najvažniji  transfer ovog ljeta ostvarila je  Marija Vrsaljko.
Nakon što je  u Gospiću napunila kolekciju  domaćih trofeja, potpisala je  ugovor sa španjolsku Perfumerias Avenidu iz Salamance  s kojom će nastupati u Euroligi. Marija je na službenim  stranicama svog novog kluba  navedena kao Režan nakon što se pred odlazak na Olimpijske igre vjenčala a Antonijom Režanom.
Kako bilo, Zadar danas  svojih igračica ima u brojnim  klubovima, a pitanje koje se  odavno provlači jest što bi  bilo da ih je sve okupiti u  zadarskom dresu. Precizan  odgovor ne znamo, ali znamo  da bi Novi Zagreb imao itekako ozbiljnu konkurenciju.